Anonim

Donflamingo kan styra människor med sina strängar. Varför använder han inte sin förmåga att kontrollera Luffy eller Law istället för att bekämpa dem?

Jag tror att Doflamingo bara kan kontrollera de som är svagare än honom med sina strängar.

Den mest kraftfulla mannen som han har visat att han påverkar med sina strängar är Jozu, men han kontrollerade honom inte på samma sätt som han gjorde Bellamy, han frös bara honom fortfarande. Jozu kunde inte röra sig, men Doflamingo rörde honom inte heller som en marionett, antingen för att han inte kunde eller bara inte brydde sig är inte klart.

Jag misstänker att för människor som är mycket svagare än Doffy, som Bellamy eller Riku, kan han helt kontrollera sina rörelser, för de svagare än han själv kan han stoppa deras rörelse, men inte flytta dem som en marionett, och att de som är starkare än honom, som förmodligen Kaido, kan röra sig fritt även när han försöker kontrollera dem.

Nästan ingen i ett stycke har några absoluta krafter, jag tror inte att Doflamingos marionettförmåga är magisk, jag tror att han bara kan utöva en hel del av sin styrka genom sina strängar. Jag tror att Luffy och Law är på den nivå att Doflamingo kanske kunde stoppa sina rörelser, men han skulle inte kunna docka dem som Bellamy.

8
  • Detsamma gäller Sanji. Oavsett om han är starkare än Jozu lämnar jag öppen för debatt.
  • Också utanför ämnet verkar Doffy-sama kunna omedvetet kontrollera människor (som Bellamy), vilket han förmodligen inte skulle ha kunnat göra med starkare motståndare. Jag tror också att han sätter kraft på dem med sina strängar, även om det inte skulle förklara hur han gör det omedvetet dock. Kopplar han dem med sitt nervsystem eller något? Jag menar, han kontrollerar hundratals människor, håller upp en bur och kan fortfarande trolla runt Law ...
  • Har han kontrollerat någon som känner till haki än?
  • @kaine Ja, Sanji och Bellamy.
  • @peterraeves när kontrollerade doffy sanji? Han höll honom stilla när de slogs, inte rörde honom. Efter det tog sanji bort båten, eller hur?

Jag tror att han måste göra dem svagare och bryta sinnet psykologiskt innan han kan kontrollera dem, som han gör med Bellamy.

2
  • 3 som att fånga pokemon? : D
  • Ja typ av.: S

Enligt min åsikt kan Doflamingo bara kontrollera motståndare som är starkare eller lika starka som honom på en begränsad tid, medan den senare ännu inte räknar ut vad Doflamingos makt handlar om.

När de förstår hans strängar Devil fruit power, kan de använda Haki för att bryta sig loss. Men deras Haki måste vara tillräckligt stark för att befria sig från Doflamingos icke-Haki-strängar, och starkare än Doflamingo's Haki för att kunna övervinna sina Haki-imgade strängar.

Som när Luffy nyligen gjorde det med Gear fjärde.

Jag hoppas att jag var vettig i kommentaren ovan :)

1
  • Du behöver inte lägga till spoilervarningar, för på grund av spoilertaggen jag lagt till vet vi alla att den dolda texten kommer att innehålla en spoiler. Det är det fantastiska med att ha en spoiler tag, det kommer att dölja spoilers automatiskt :)