Anonim

Misas sång (engelska med texter) officiell

Enligt wiki, när en Shinigami dör, ges deras återstående livslängd till människan de räddade.

Shinigami som dör reduceras till damm, och deras återstående livslängd ges till människan de räddade.

Sedan Rem dödade L och Watari, hon fick sina återstående livslängder. Dessutom hade hon nog en viss livslängd kvar. Dessutom fick Misa redan mycket livslängd från Gelus (som hon förlorade 75% av igen). Så betyder det att hela denna livslängd överförs till Misa Amane ?!

Ändå enligt hennes wiki-sida dör hon 2011 vid 26 års ålder, bara sju år efter att Rem dog.

Betyder detta att människor också kan minska sina egna livslängder? Eller skulle författaren ha gjort ett misstag genom att låta Misa dö så tidigt som hon har gjort det? Jag vet att hon förlorade 75% av sin återstående livslängd genom de två ögonavtalen, men du skulle tro att kumuleringen av L, Watari och Rems återstående livslängd skulle vara större än bara ett år, eller hur?

0

Det är inte en plothole. Det finns en regel i Death Note som specifikt täcker detta.

Användningen av Death Note i den mänskliga världen påverkar ibland andra människors liv eller förkortar deras ursprungliga livslängd, även om deras namn inte är skrivna i själva Death Note. I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden endast den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden.

(Källa: Volym 8 av mangan)

Kort svar: Det spelar ingen roll hur mycket tid Misa fick från shinigami, eller hur mycket hon förlorade från att halvera sin livslängd. Varje gång någon som är relevant för ditt öde dödas av Death Note ändras framtiden och din livslängd beräknas om.

Misa levde för ljusets skull. Ljus dödades av Death Note. Det hade varit konstigt om hennes omberäknade livslängd inte hade varit dramatiskt kortare än tidigare.

Det faktum att hon dog på Alla hjärtans dag året efter Lights död antyder starkt att hon begick självmord eftersom han var död. Detta visas också i slutet av anime.

Längre svar: På samma sätt som att döda en mördare med Death Note kan förlänga sina framtida offers liv, och att döda någon med Death Note kan förkorta deras nära och kära.

Vi ser att båda dessa exempel äger rum med Misa. Hennes liv hade slutat med muggen, men hon fick indirekt fortsätta att leva efter Death Note. Senare hade hon ett långt liv framför sig, men Death Note gav henne indirekt en för tidig död.

Den bästa delen av denna regel är den sista meningen: "I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden bara den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden."

Så i princip är livslängderna som shinigami ser inte tillförlitliga korrekta. De kan bara se personens ursprungliga livslängd. Om Death Note indirekt minskar någons livslängd ändras inte den personens synliga livslängd.

Denna regel skapades sannolikt av författaren bara för att säkerställa att det inte fanns några plothål.

Notera: Detta gäller bara för Death Note indirekt förkortning människors liv. Användarens ursprungliga livslängd minskar fortfarande synligt om de byter halva sin livslängd mot shinigami-ögon (som visas när Rem återförenas med Misa, eftersom hon kan säga att Misa bytte hälften av sin livslängd igen).

Användarens livslängd ökar också synligt om Death Note indirekt förlänger någons livslängd. Regel LIX säger:

En mänsklig död orsakad av Death Note kommer indirekt att förlänga någon annan människas ursprungliga livslängd även utan en specifik avsikt att förlänga en viss människas ursprungliga livslängd i den mänskliga världen.

(Källa: Volym 10 av mangan)

Regeln om förkortade livslängder, regel XLII, är den enda regeln som säger att "i dessa fall" kan shinigami inte se rätt livslängd. Det nämns aldrig om detta när det gäller förlängda livslängder.

6
  • "I dessa fall ser dödsguden bara den ursprungliga livslängden". Är du säker på att detta är kanon, för Rem kan se Misas livslängd minska över mangan flera gånger. Om dödsgudarna bara ser den ursprungliga livslängden, skulle Misa ha minus något nu, för att hon ursprungligen skulle ha dött?
  • Rem ser bara Misas livslängd minska när hon halverar den i utbyte mot shinigami-ögonen. Det var inte från användning av Death Note. Dessutom är Misas livslängd aldrig negativt (och ingen kan någonsin vara) eftersom ovanstående regel säger "i dessa fall", med hänvisning till när en människas ursprungliga livslängd indirekt förkortas genom användning av Death Note. Det finns en annan regel som säger att användning av Death Note indirekt kan förlänga andra människors ursprungliga livslängd, och ingenstans står det att "dödsguden bara ser den ursprungliga livslängden och inte den förlängda livslängden".
  • Tittade igenom mangan för att bekräfta att den var kanon och uppdaterade svaret därefter. Lade också till lite av informationen från föregående kommentar.
  • Rem sa verkligen "Jag känner till hennes ursprungliga livslängd och om hon dör innan det, kommer jag att döda dig, Ljus". Men även om jag gillar ditt svar svarar det inte helt på min ursprungliga fråga: "Varför dog Misa så tidigt, eftersom hon borde ha vunnit de ackumulerade återstående livslängderna för Rem, L och Watari?", Vilket jag antog var mer än bara 7 år.
  • Rem sa det, men det klargjordes att shinigami själva knappt känner till Death Note. De fick inte veta reglerna. Om Misa hade dött tidigare än sin ursprungliga livslängd medan Rem levde, skulle Rem ha dödat Light under antagandet att han var ansvarig och fortfarande aldrig känt till mekaniken i Death Note.

Jag tror inte att vi får veta hur många år Gelus eller Rem hade. Ryuk sa att Shinigami var lat och bara skriver namn nu för att förlänga sitt liv, och att göra mer än det skulle ses som "att arbeta för hårt".

Om vi ​​tänker på det kan Shinigami vara det sååå lat att de bara kan förlänga sitt eget liv när de har mycket lite tid kvar, hitta sedan en ung person att stjäla några decennier från, som sa att det är möjligt att Gelus och / eller Rem bara hade några år kvar.

Tänk också på att Rem dog för att förhindra Misas död som L och / eller Watari skulle ha varit orsaken till, man kan anta innan Rem dödade dem Misa hade lite tid kvar med tanke på att L uppenbarligen hade hårda bevis för att döma Misa, L kunde antagligen utan tvekan bevisa Misa var den andra Kira på en vecka av så och se hennes fängslade (eventuellt isolering), därifrån kan hon ha avrättats eller tagit sitt eget liv från att vara åtskild från ljus, jag skulle inte bli förvånad om det var i rymden ett år eller 2.

Detta är på grundval av att en Shinigami får inget liv när man förhindrade någons död, så Rem tog aldrig Ls livslängd för att sedan överföras till Misa. Watari, som jag minns att jag dog först, var gammal så han hade nog inte så mycket tid ändå.

1
  • Det skulle faktiskt vara vettigt att L: s livslängd inte läggs till Rem, men det skulle innebära att hans återstående livslängd bara skulle försvinna. Det är ganska sorgligt :(

Om du tittar när Misa ser Ls livslängd är det ungefär 57 år av ekvationen att byta från shinigami-tid till mänskliga dagar / år så hon skulle få 57 år från L ensam. Watari hade ungefär ett år eller två kvar.

När Rem ser Misas livslängd efter att ha gjort ett andra ögonavtal står det 56873. Du delar det med 3556 och det är hur många dagar hon har kvar (drygt 15.)

Så med teorin att L och Wataris livslängd gör det inte gå till Rem, författaren skulle ha rätt på tidslinjen.

2
  • 6 Tyvärr, kan du klargöra varför vi dividerar med 3556? Jag är inte säker på vad det numret representerar.
  • 6 Kan du lägga till en källa som förklarar siffrorna och hur man beräknar åldern från livslängden?

Tbh, jag tycker att det är ett slags plot-hål eftersom Rem faktiskt anger att från att Gelus räddade Misa förlängdes hennes livslängd långt bortom en normal människa.

2
  • 2 Har du en hänvisning till när Rem sa detta? Ett kapitelnummer eller något?
  • Gelus död behandlades i avsnitt 12, omkring 18:00. Internetkommentarer på det avsnittet är ofta i linje med "det betyder att hon hade en livslängd på hundratals år, så ögonavtalet spelade ingen roll för henne". Men, så vitt jag kan säga, nämndes det aldrig.

Jag tror att Near (N) använde dödsanteckningen för att döda MisaMisa. MisMisa hade ingen kunskap om att Light hade dött, och hon verkar inte som en person som skulle begå självmord. Nästan sannolikt ville eliminera Misa för just i fall, eller som ett straff för att vara den andra Kira.

2
  • 1 Har du något bevis på detta från mangan?
  • 1 (Kommentar från en föreslagen redigering) Nej, nära skulle gå emot vad han sa om att kalla någon mördare för att ha använt anteckningsboken. Det verkar också mer troligt att hon begick självmord och särskilt det var på alla hjärtans dag, eftersom vi alla vet att hon älskade ljus.

Har ingen övervägt möjligheten att självmord inte är en naturlig dödsorsak och därför påverkas inte återstående livslängd av det? Till exempel, en person som är tänkt att dö vid 60 år dör vid 20 på grund av självmord, men vid döden läser deras livslängd fortfarande att de har 40 år kvar. Eller finns det en regel i dödsnoten som rör självmord?

1
  • 2 Det finns ingen regel som förhindrar självmord. vi kan anta att Naomi Misora ​​begick självmord på grund av stylistens sätt att hon närmade sig galgen när ljus skrev sitt namn och han gjorde det så att hon skulle dö men inte kunde hittas. det korta svaret antyder också att Misa begick självmord