Anonim

De 7 dödliga handlåsen

När användaren till exempel använder taijutsu som Eight Trigrams Sixty-Four Palms förstår jag att det använder chakra. Men vad händer om användaren bara kör / stansar / sparkar / etc? Detta räknas fortfarande som taijutsu, eller hur? Använder detta användarens chakra?

Stansning och sparkning kommer troligen att sluta användaren så småningom, så är detta ett bevis på att det använder chakra? Med andra ord, när en användare använder sitt chakra, känner de sig uttömda. Gäller det omvända (utmattning betyder brist på chakra kvar)?

2
  • Jag är ganska säker på att taijutsu inte kräver chakra. Utseende: Lågt chakra = bli utmattad och Låg fysisk energi = bli utmattad. Du behöver båda.
  • Nej taijutsu är strikt fysisk skicklighet.

Från http://naruto.wikia.com/wiki/Chakra:

Chakra skapas när två andra energiformer, gemensamt känd som ens "uthållighet", formas tillsammans. Fysisk energi samlas från var och en av kroppens celler och kan ökas genom träning, stimulanser och träning. Andlig energi härrör från sinnets medvetande och kan ökas genom studier, meditation och erfarenhet.

Så vid taijutsu använder användaren sparkar, slag, etc. för att slåss. För att utföra dessa åtgärder kräver användaren definitivt normal energi som produceras av cellerna i kroppen. Nu krävs denna del av chakra (fysisk energi) för att producera chakra. Om användaren använder denna "fysiska energi" snabbare, vilket är fallet för taijutsu, blir mängden producerat chakra mindre. Så användaren använder inte chakra, bara dess produktion blir begränsad. I fallet med de 8 portarna används också inget chakra. Att öppna portarna tar bort den fysiska begränsningen på kroppen som mer muskelrörelse.

Nej, taijutsu använder i sig inte chakra men det tar upp en del av det. Låt mig förklara.

Chakra skapas genom att kombinera både den andliga och fysiska energin i alla de 13 biljoner celler i människokroppen (som anges av Sakura i Naruto-brobågen).

Medan ninjutsu och förmodligen genjutsu också använder chakra (fysisk energi och andlig energi), använder taijutsu bara fysisk energi. Så nej det använder inte chakra: bara en av ingredienserna.