Anonim

Nelly Furtado - Promiskuös (officiell musikvideo) ft. Timbaland

Asuna dog i slutet av Sword Art Online. Men enligt reglerna, varför dog hon inte i verkliga livet? Ljuger Kayaba Akihiko om att dö i spelet?

Om du läser den lätta romanen teleporterade de efter striden till en annan plats bara för att prata med dem:

Jag stängde ögonen ordentligt och lät tårarna rinna innan jag frågade:

"... Vad sägs om de som dog? Vi är redan döda, men vi fortsätter att existera här. Betyder det inte att du också kan återföra de andra fyra tusen döda till den ursprungliga världen?"

Kayabas uttryck förändrades inte. Han stängde fönstret, lade händerna i fickorna och sa sedan:

"Livet kan inte återställas så lätt. Deras medvetande kommer aldrig att återvända. De döda kommer att försvinna detta faktum förblir sant i alla världar. Jag skapade denna plats bara för att jag ville prata med er två en sista gång . "

Så alla som dog förblir döda. Kirito och Asuna dog inte, helt enkelt för att Kayaba avsiktligt teleporterade dem någon annanstans istället för att låta dem dö.

1
  • En viktig faktoid här är att dö i spelet inte dödar dig direkt. Om det gjorde det skulle den gudomliga stenen av återvändande själ som kan återuppliva någon som dog under de senaste 10 sekunderna inte fungera. swordartonline.wikia.com/wiki/Nicholas_The_Renegade. Så tiden det tog mellan Asunas död och Kayabas död var inte tillräckligt med tid för att systemet faktiskt skulle döda henne, så han hade tid att rädda henne.

Inte riktigt.

Det är en fråga om timing. Hon dog innan spelet rensades, men hennes dödstimer gick inte ut i förväg. Så hon var berättigad att loggas ut ur spelet, precis som Kazuto skulle vara. Hennes sinne fördes till en kompatibel server i ALFOnline, det är där hon är instängd för den bågen.

EDIT: Källan till detta är avsnitt 14.

Både Kirito och Asuna har dött, men ingen av deras dödstimer har gått ut. Det är självklart att om Kirito är berättigad att loggas ut trots att ha dött, så skulle Asuna göra det.

0

Kirito bad Heathcliff (Kayaba) att lova att hindra Asuna från att begå självmord om Kirito skulle förlora. Men när Kirito skulle förlora hoppade hon framför honom och använde sin kropp för att skydda Kirito från den inkommande strejken och "dödade" sig själv i processen.

Eftersom Kirito förlorade efter det, tekniskt sett är de båda döda. Men Kirito vann efter det, och Kayaba gick med på att se till att Asuna inte dödade sig själv, men hon gjorde det. Den enda resolutionen var därför att hålla henne vid liv. När det gäller Kirito verkar det vara så att Kayaba ville att han skulle leva för att prata.

Asuna dog inte för att Kayaba gjorde det så att om Asuna dör i spelet, skulle hon inte dö i verkliga livet, som lovat Kirito före duellen. Precis som i avsnitt 1, där han gjorde det så att människor inte kunde logga ut, och om de dog i spelet dog de i verkligheten, inaktiverade han förmodligen denna inställning för Asuna i GM-konsolen.