Anonim

Bakemonogatari - Senjougahara Förstör fjärde väggen

Jag förstod inte vad avslöjandet av Ougis sanna natur innebar. Det fanns många ord, men jag fick bara en känsla av att hon är en (uppenbarelse) manifestation av någon del av Araragi som han avvisade någon gång tidigt i serien. Jag förstod att Meme i slutet bestämde sig för att "officiellt erkänna" hennes existens, men det är inte viktigt här.

Vad representerar Ougi exakt?

Ougi är Araragis ungdomliga dårskap som manifesteras som ihållande självtvivel och brist på kärlek till sig själv.

Denna idé är övergående i alla fall av Ougi. Hon gick ursprungligen efter händelserna under Shinobu Time. Det är då Araragi registrerar idén att han kunde kritisera sig själv precis som hur mörkret kritiserar världen som "universums principer". Efter hennes skapelse sparar Ougi med Araragi och tappar ut rädslor och tvivel om sina beslut och handlingar. Han vill få sig att känna sig skyldig för seriens händelser eftersom han valde att rädda Kiss-shot, Senjou, etc. Detta var huvudtemat för Sodachi-bågen, där Ougi faktiskt hade rätt, att han visste orsaken till Sodachis lidande hela tiden men hade inte agerat. Naturligtvis är detta inte alltid fallet. Varför var detta viktigt i hela serien? Eftersom Ougi hade förmågan att ångra vad hon trodde var de misstag som Araragi hade gjort, även när misstagen var naturliga att göra; Gaens gäng visste detta. Det finns dock några plotholes, men det är upp till din tolkning av berättelsen.

För det andra var Ougi hans brist på kärlek till sig själv en viktig utvecklingspunkt i Owarimonogatari 2. I Bakemonogatari tillät hans brist på kärlek till sig själv att han var så osjälvisk i att rädda de 5 tjejerna att det till och med fångade Meme off-guard, vilket är en anledningen till att Meme gick och kände att en abberation som Ougi kan förekomma. Tänkte på serien, Araragi blir misshandlad och skär upp på många sätt för att rädda andra. I Owari 2 förskådar Araragi också sin oförmåga att älska sig själv i Hitagi Rendezvous även när han kunde älska Senjou.

Hans utveckling var i den efterföljande bågen där han räddade Ougi från mörkret. Att välja att bryta armen för att rädda Ougi var den ultimata handlingen att älska sig själv, att äntligen göra ont för ingen annan än sig själv. Det var när Meme äntligen kommer tillbaka, för att beteckna att denna enorma båge som började med Bakemono har upphört.

Ougi försöker också sabotera förhållandena mellan Araragi och flickorna. Jag är inte säker på om detta har förklarats så jag kommer bara att spekulera att jag känner att detta beror på att Ougi återspeglar Araragis barnsliga mantra att "vänner minskar min makt som människa". En annan antydan om att Ougi är Araragis barnsliga dårskap.

Ougi Dark liknar verkligen Suruga Devil och Tsubasa Tiger. De är berättelser om att växa upp genom att känna igen en del av sig själva. Araragi erkänner att han är någon som kan kritisera sig själv och hata sig själv, Kanbaru ser rädslan som hon har speglat återspeglas i Numachi och Hanekawa omfamnar hennes brister (svartsjuka i denna båge). Att acceptera detta som en naturlig del av uppväxten tog berättelserna till deras slutsatser.

2
  • Jag måste säga att det är förvirrande att du hänvisar till Ougi som "han" när han har klädd i kvinnlig uniform och designat för att se ut som en tjej, och alla har hittills kallat honom "henne". Canon är kanon, men det gör det inte lätt att läsa ditt svar.
  • Ah när jag säger "han" hänvisar jag faktiskt till Araragi själv.

Ougi är faktiskt manifestation av Araragis självtvivel. Hon, eller han, är en del av Araragi där hon alltid försöker avslöja dolda / saknade delar av Araragis historia. I ett avsnitt hävdar hon att hon straffar lögnare som i huvudsak är Araragi.

Ett annat bevis jag kan ge är hennes egna slagord som jag älskar. "Jag vet ingenting, Araragi-senpai. Det är du som vet."