Anonim

1969 Oldsmobile 442, Gateway Classic Cars-Milwaukee # 850

Efter två års tidshopp, kom Zoro och Robin tillbaka ljusare. Jag skulle inte ha tänkt på det, men efter att ha letat efter "fishman racism" på Google, stötte jag på en artikel om Odas rasism mot "etniska" människor. One Piece är min favoritanime och jag tittar mycket på den, så jag tar inget "vit tvätt" -argument. Jag vill inte ens tänka på Oda som rasbias, men jag kommer inte att ignorera fakta.

Artikeln diskuterar olika aspekter av One Piece som kan få en att tro att showen har några rasistiska undertoner, men jag kommer inte att gå i detalj om artikeln. Historien om rasism i ett stycke nämner att Oda sa till animatörerna att ändra vissa saker som berörde den tvååriga tidshoppningen, och två av de mörkhudade karaktärerna kom tillbaka lättare. Är Oda rasistisk? Jag vet inte men jag kan inte säga att han inte är det, eftersom artikeln hade giltiga och rimliga poäng för att bevisa att han åtminstone har en rasbias.

Sedan efter att ha läst artikeln ovan sitter jag och funderar på det då och då. Så var det faktiskt vittvättat eller hände dessa förändringar av någon annan anledning?

5
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/q/7539/6166
  • Om One Piece är rasistiskt och om Oda är rasistiskt är två helt olika frågor. Ett fiktion har en viss grad av autonomi från författaren. En rasist kan skriva ett icke-rasistiskt arbete och icke-rasist kan skriva ett rasistiskt arbete (kanske oavsiktligt med det senare).

Tja, Zoro tillbringade de två åren på en mörk ö / dyster slott, så han såg förmodligen inte mycket sol. Robin tillbringade också sin tid i bergen, tror jag, som knappast var platser för att få solbränna (jämfört med hennes gamla jobb i en öken).

Jag tror inte att hudpigmentförändringarna hade något att göra med rasism, eftersom sådana förändringar var mer associerade med solbränna och mindre med ras.

10
  • Ah okej, jag har dig. Det betydde inte något för mig förrän jag läste artikeln.
  • Men det väcker frågan, varför blev inte Vivi Darkskinned? Om Zoro och Robin blev lättare för att de inte var nära solen, skulle Vivi ha varit åtminstone för tidigt hoppa över Robins-skuggan. Samma som för alla kvinnor från Shandoria, ett i sig mörkare folk (både Shandorians och Alabastians) har blekhudade kvinnor.
  • Vivi tillbringade sin helhet i den glödande solen, tillsammans med alla Alabasta-folket, men många av dem (nästan alla deras kvinnor) är bleka. Genom din tankeprocess bör de alla se ut som människor i Mellanöstern.
  • 1 @HellionCazzy Tja Vivi är en tjej, så hon satte förmodligen solbränna som minskar krämerna för att se snyggare ut, hennes tjänare höll upp parasoller och hon studerade alltid inuti pojkarna som var ute och lekte och garvade. Dessa dagar vill de flesta japanska tjejer se ljusare ut, eftersom det ser vackrare ut på dem. Det är en typisk skönhetsstandard för japanska tjejer, du vet inget mer.
  • 1 Okej tack. Det var vad jag försökte få svar på med min fråga. Jag antog att deras skönhetsstandard var blek. Men varje gång jag frågade gjorde folk saker om förhållandena som karaktären var under. Nu fick jag åtminstone ett riktigt svar. Fred

I Japan är att vara vit ett tecken på att vara rik och rik eftersom arbetarklassen är ute på fälten så att de uppenbarligen skulle ha en mörkare hudton. Det har varit så här i tusentals år. Oda tilltalar den rikare klassen. Det finns en enorm fördom. Du ser inte många anime-karaktärer som har en mörkare hudskugga längre eftersom Japans definition av skönhet är vit. Det finns afroamerikanska karaktärer ja men inte däremellan. Och få mig inte ens igång med överexualiseringen i One Piece och de LÖRLIGA skälen som Oda gav för att rita Robin och Nami så som de dras i tidsspelet. Gå också att jämföra halmhattens timeskip med pre timeskip. Det är som om Luffy gick från att vara 16 till 14 lol.

Oda använder ras och kultur på många ställen och vissa av dem kan verka stötande för en grupp eller ras. Ett exempel skulle vara under Corrida Colosseum, officertornet har måne och stjärnor som liknar turkarna. Tidigare hade ottomanska kontroller över Medelhavet och Svarta havet. Ottomans hade också den största slavhandeln på den tiden och massor av slavar arbetade vid hamnen.

Är Oda rasistisk?

Detta kan verka stötande för vissa turkar, för det är uppenbarligen de dåliga killarna som återstår till turkar men gör det Oda till rasist?

Det är svårt att föreställa sig någon som inte har någon rasbias. Men om du tittar på Fishman Island-bågen skulle du märka att Oda försökte förklara hela rasismens sak som dum.

Så var det faktiskt vittvättat eller hände dessa förändringar av någon annan anledning?

Nilone4 svarade effektivt. In simple One Piece är en anime / mangaserie som behöver generera pengar genom att göra vad folk vill se.