Anonim

Är Luffy det gamla vapnet Uranus ?!

Under Alabasta-bågen när besättningen passerade öknen föll Luffy, Zoro och Chopper ner i ett hål som ledde till en stor kupolliknande struktur. I kupolen fanns en enorm sten med poneglyfer skrivna på. Ingen av dem visste vad det var mycket mindre dess betydelse. Det avfärdades. Vad jag undrar är om dessa Poneglyphs var viktiga och om det hade några ledtrådar om Void Century eller inte?

5
  • Ja, det har uppenbarligen någon form av ledtråd. Frågan är vilken typ av ledtråd och vad döljer de?
  • Jag tror att den delen inte var Cannon
  • Var kom det ifrån? Anime? Detta är definitivt inte en del av mangan och därför tvivlar jag på att det är kanon, som @SWard föreslog
  • Det anses vara kanon, och ja det är i anime.
  • @MichaelBrown Känner du till avsnittet så jag kan kolla in det?

Som du kan se från den här listan, avsnitt 101-102 som Luffy, Zoro och Chopper hittar Poneglyph det är faktiskt ett fyllmedel avsnitt.

Så denna Poneglyph introducerades inte i mangan, så det betyder att vad som helst som skrevs på det spelar ingen roll.

Eftersom poneglyfen i öknen var en icke-Canon-episod finns det ingen mening med dess existens. Det finns bara en poneglyf i alabasta som kobra visade Robin. Huvudstaden flyttades på grund av kriget och förstörelsen så i slutändan finns det ingen förvirring eftersom det enligt skaparen av ett stycke som är Oda bara en poneglyf finns i alabasta och anime-tillverkarna gjorde bara ett fyllmedel för att hype saker upp

Jag har en spekulation. I Alabasta finns det två poneglyfer. Den ena var vid kungens grav och den andra i öknen. Kings grav har informationen om Plutons läge enligt King Cobra men om du tittar på och läser igenom bågen noga kommer du att märka att Alabasta har två palats. Den nuvarande och en som förstörs på grund av ålder och öknen inte är bebodd (eller någon annan orsak). Min spekulation är att det tidigare palatset var omgivet av kupoler på grund av att det var den tidigare huvudstaden. Om jag minns rätt var Alabasta det enda landet som kungen inte lämnade för Marijoise, vilket är riktigt misstänkt. Jag gissar att kungen anförtrotts en av de viktigaste poneglyferna som säger eller är en del av Rio poneglyphen. Men eftersom världsregeringen på jakt efter en bok eller ett minne om det ogiltiga århundradet bestämde sig kungen för att flytta sin huvudstad till sin nuvarande position och lämna den andra poneglyfen i öknen där ingen hittar den.

De kan vara Pluton som de säger senare i showen, för de visste inte vad det är de sa att "någon" försökte dölja det.

Jag tror att denna poneglyf kan innehålla verklig information, inte om vapen utan om ogiltigt århundrade. då måste någon från wano ha gjort en annan poneglyph som en lura för alabasta-kungen efter att ha flyttat huvudstaden medan bara en eller två personer skulle ha haft kunskapen om existensen av den poneglyphen som gör det svårt för världsregeringen att hitta och förstöra verklig skatt och efter några generation av familj hemligheten måste ha förlorat.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor eller referenser.

Detta behandlades faktiskt strax efter att detta avsnitt kom ut av anime-teamet, och jag citerar "vad var den Poneglyphen i grottan där zoro-chopper och luffy föll i?" K nosuke Uda "hur kom det dit, zoros lycka ledde honom till poneglyfen som berättar historien om Alabasta"

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.