Anonim

86 | Começou a Temporada de Ventos Fortes e Fim dos Bikinis (Hydra-Grécia) -Segling runt om i världen

Det är allmänt känt att många händelser i Dragon Ball-filmerna motsäger serien, ibland oförsonligt, och att de är "non canon", men betyder det att de inte hände alls? De två sista Dragon Ball-filmerna visade att många av händelserna i dessa filmer faktiskt hände i serien. För inte så länge sedan läste jag en intervju på spanska från någon från rollen som Dragon Ball. Jag kommer inte ihåg om det var en animatör eller regissör för de senaste filmerna, men när han pratade om filmerna och Dragon Ball Super sa han något i raderna, den sanna historien om Bills, Super Saiyan God, etc, är någonstans mitt i filmerna och serien, vilket innebär att seriens händelser inte ens över filmerna. Vad sägs om tidigare filmer som Super Android 13, Coolers filmer, Brolys filmer, etc? Händde händelserna i dessa filmer (de som inte motsägs oåterkalleligt) faktiskt i viss utsträckning i seriens berättelse?

1
  • Jag tror att Dragon ball Super, och de två filmerna som kom igång (gudarnas strid och Resurrection of F) anses alla vara Canon, åtminstone mestadels. Det finns dock motsägelser eftersom de ändrar historien för underhållning och framtida syften, men huvudpunkterna är Canon. Även om det kan hävdas är DBS Manga den mest kanonhistoriska, vilket liknar filmerna mer än anime

Förutom dragonball-superfilmerna anses allt annat i Z vara en kanon eftersom det inte hade något att göra med själva serien. Jag tror inte att Toriyama var inblandad i någon av Z-filmerna, så de är typiskt fanfiction av andra författare.

En enkel regel att följa är allt som inte hände i mangan anses inte vara en del av serien. Om du tittar på en senaste super manga ser du likheter med de två sista filmerna så att de anses vara kanoner.

1
  • regeln är lätt att förstå och den är välkänd, men den gäller inte alls. Ta en titt på kaiokenblått till exempel. I mangan finns det inte. Men i serien finns, så fortsatte mangan att utveckla sin historia med den blå kaioken som inte existerade, men serien fick den att visas igen. Serien baserar sin kontinuitet i tidigare element från serien som de inte finns i mangan, (och videospel! Se final kamehameha) inte bara mangan. BTW, ordet är kanon med en enda n, inte kanon, kanon är ett vapen :)

De hände inte i serietidningen eller i tv-showen, men de gånger som varje films händelser inträffade kan placeras någonstans i showen ... Såsom Vegetta / Goku / Gogeta vs Janemba inträffar efter att Vegetta dör, och medan Goku är död. Eftersom Goku var på Supreme Kais planet just nu är filmen bara en alternativ version av vad som händer.

Alla filmer före Super, utom Garlic JR. (Till och med får sin egen saga!) En, där bara extra historia för underhållning.