Anonim

Halleluja Shrek 1

Det finns gamla människor i Pokémon men jag har aldrig sett någon gammal Pokémon. Åldras och dör Pokémon? Om de skadas för mycket, kommer de också att dö av sår? Har det varit några dödsfall hittills?

4
  • Tills du väntar kan du ge en röst tror jag .. @ Kakashi
  • De åldras och dör. Jag kom ihåg att jag såg en riktigt gammal skolavsnitt om detta. Tyvärr kan jag inte referera till och skapa ett svar just nu eftersom jag senast såg Pokémon för ungefär 10 år sedan.
  • Tänk på att Ash har varit tio år gammal hela sitt liv.
  • vi vet att Pokemon kan dö eftersom Pokemon Tower i Lavender Town har sina gravar, också som @krikara har sagt att det finns ett avsnitt om en gammal pokemon som dog och jag tror att avsnittet om Pikachu som kunde känna vågor dog i slutet men jag är inte 100% säker

Pokémon kan dö på flera sätt, varav några listas här:

  1. Genom överansträngning: I filmen, Celebi: Forest of the Forest, visas det att en celebi går utom kontroll och orsakar kaos i skogen. Den anstränger sig så mycket att när den lugnar sig sönderdelas den helt enkelt och dör.

  2. Genom att offra sig: Det ses i filmen, Pokemon Heroes, att en Latios offrar sig för att skydda staden Alto Mare. Hur exakt han dör är okänt.

  3. Genom att bli ätit: Pokedex-posten för Wurmple säger att den måste försvara sig mot Starly för att förhindra att den ätas. Vi kan anta att detsamma gäller Caterpie och andra maskar.

  4. Något speciellt skick: Som Charmander, som kommer att dö om lågan på svansen slocknar. Detta gäller också för dess utveckling.

  5. Åldrande: Pokémon som inte dör av ovanstående orsaker kan antas dö av åldrande. Detta antagande valideras av förekomsten av pokemon-kyrkogårdar med folket som besöker det och noterar det långa sällskap som tillhandahålls av pokemon.

Några avvikelser som är oförklarliga:

  1. Förekomsten av legendariska Pokémon: Det är troligt att legendariska pokemon lever för evigt. Pokémon som Groudon, Kyogre, Rayquaza kallas "super forntida pokemon" som antyder att de lever för evigt. Samma kan vara fallet med andra legendarier.

  2. Ghost Pokémon: Pokémon-död förklarar inte pokemon av spöktyp. Det är möjligt att de föds som spöken. Pokémon efter att ha dött kan bli sprit, som Marowak dödad av lagraket.

I grund och botten kan aspekten av Pokémon-död ha undvikits i franchisen eftersom den främst var avsedd för barn.

REFERENS: Hur dör Pokémon? på Quora

4
  • 4 En annan sak som inte kan förklaras kan vara fossil Pokémon.
  • 3 Detta gjorde mig nyfiken. Vad händer om en Charmander dör, säg, branden i svansen brann ut. Kommer han att bli ett Charmander-spöke eller en annan Gastly? Hm. Eller ska detta läggas upp som en annan fråga?
  • @xjshiya I den första generationen finns det ett Marowak-spöke (ja, det ser faktiskt ut som en amorf blob men det är helt klart inte en vanlig spöktyp Pokemon). Detta indikerar att när pokemon dör blir de en spökversion av sig själva snarare än en spökpokemon. Var spökpokémon kommer ifrån är oklart. Kanske är de allt som finns kvar av utdöda pokemonarter
  • Vad sägs om articuno nivå av legendariska?