Anonim

Den här mannen ändrade lagligt sitt namn till jultomten

I den melankoli av Suzumiya Haruhi, huvudpersonens smeknamn är "Kyon" ( ). Från romanen förklaras namnets ursprung:

Förresten, Kyon skulle vara jag. Min moster var den som först kallade mig det. För några år sedan sa min moster som inte hade någon gång plötsligt till mig "Herregud, Kyon har blivit så stor!" Min syster tyckte att det var roligt och började också kalla mig Kyon. Efter det är resten historia mina vänner, när de hörde min syster kalla mig Kyon, bestämde sig för att följa hennes ledning. Från och med den dagen blev mitt smeknamn Kyon. Fan, kallade min syster mig "Onii-chan"!

Kyon verkar inte gilla namnet så mycket. Hans syster "tyckte också att det var roligt". Detta får mig att undra vad "Kyon" egentligen betyder. Det har ingen mening alls, varför skulle Kyons syster finna det roligt?

Betyder "Kyon" något?

Enligt RomajiDesu är det en art av skällande rådjur. Det är humoristiskt eftersom "n" i slutet gör att det låter feminint. Onii-chan är däremot ett tecken på respektfull tillgivenhet.

Det är kontrasten från att kallas (i all uppriktighet) "kära storebror" och "Bambi"

2
  • 1 Bara en tanke om innebörden: även om det verkligen betyder "skällande rådjur", skulle jag gissa att det bara är en tillfällighet med tanke på att ett smeknamn kan vara vad som helst men inte behöver ha någon mening (dock eftersom frågan ställer om vilket betyder, det finns inga problem med ditt svar). Resten av svaret verkar troligt och jag har dock ingen invändning.
  • 1 @AkiTanaka det är okej, analogin står eftersom "Bambi" betyder inte något på engelska, men det är ett feminint klingande namn. "Betydelsen" är endast genom associering med filmen om en hjort. En 16-årig pojke som degraderades från "käraste (respekterade) storebror" till "Bambi" skulle vara lika förolämpad på engelska som på japanska, även utan förolämpning av den tappade hedern.

"Kyon" har faktiskt inte en självständig betydelse på japanska (såvida det inte är en ganska obskur ljudeffekt); det är bara ett dumt smeknamn som han sadlade med av sin moster och lillasyster, och även om Kyon konsekvent säger att han hatar det, avslöjas hans riktiga namn aldrig i böckerna. (Jag har läst dem alla och letade aktivt efter information relaterad till hans faktiska namn.) Jag antog alltid att det var en anordning för att ge läsarna en uppfattning om vilken typ av karaktär Kyon är, eller åtminstone vilken typ av liv. han har: Han gillar inte sitt smeknamn, valde det inte och ändå är det allt han någonsin får. ^ _ ^ b

Vad betyder "Kyon": Ung krigare

Ursprung: irländskt

Referens: https://www.babycenter.com/baby-names-kyon-512965.htm

Kyons smeknamn gav honom av hans yngre syster. Men om vi tilldelar det till Baby Center, den främsta digitala destinationen för graviditet och föräldraskap som når mer än 45 miljoner föräldrar per månad i varje hörn av världen, betyder Kyon Young Warrior. Det verkar inte så mycket men om vi tittar noga på det verkar Kyon verkligen som en ung krigare.

Kyon möter livet på ett cyniskt sätt, på vuxen sätt, som en ung krigare, men har en mjuk och god natur. För att börja med tror Kyon aldrig på övernaturligt. Ett citat från transkriptet från avsnitt 1, "Men utomjordingar, tidsresenärer, spöken, monster, espers och anime, manga, live-action hjältar som bekämpar dem, det var inte förrän senare i mitt liv som jag insåg att de alla inte existerar inte. " Det är inte som att han inte tror på dem, han nämnde till och med att det skulle vara trevligt att de kunde existera. Men det är bara hur det normala livet går.

Kyon hade ett ödesdigert möte med det övernaturliga men han mötte det som en man. Han hade Yuki Nagato, ett bibliofiliskt humanoidgränssnitt; Mikuru Asahina, en tidsresenär; och Itsuki Koizumi, en esper i samma klubbrum, men de fortsatte sina dagar som student som vanligt.

Kyon, tack vare Haruhis plötsliga beslut, fördes också till många kritiska möten, men han överträffade allt som en man. Han är till och med den som tar fantastiska beslut för att rädda dagen.

Kyon räddade också världen när han och Haruhi Suzumiya fångades i en parallell värld. Varelserna som skapats av krafterna från Haruhi Suzumiya har börjat förstöra världen för att skapa den på nytt. Och styrkan hos Kyons och Haruhis kompisar räcker inte för att ingripa. Endast Kyon kan göra en förändring för att rädda världen.

Och slutligen var Kyon också fångad i en tidsparadox som förmedlas i deras film, Suzumiya Haruhi no Shoushitsu, The Disappearance of Haruhi Suzumiya. Det finns mer att berätta för detta. Men jag vill att du ska se det själv. Titta på flytten och ha kul. Njut av ~

Trivia: En man någonstans i världen drabbades av en bil och sattes i koma. Efter år av koma och återhämtning på sjukhuset återhämtade han sitt medvetande. Det första han frågade är, "Hur är det med det nya avsnittet av Suzumi Haruhi no Yuutsu?"

4
  • Välkommen till Anime & Manga, en Q & A-webbplats för anime och manga. Det skulle vara bra om svaret kan utvidgas (du kan alltid redigera ditt inlägg) för att inkludera förhållandet mellan Kyon i Haruhi serier och "ung krigare" och / eller en referens som författaren använde detta som referens. Annars hjälper det här svaret inte mycket. Överväg också att ta en snabb rundtur för att förstå hur den här webbplatsen fungerar.
  • 1 Det är bara ett snabbt svar. Jag ber om ursäkt för det. Jag skulle aldrig ha trott att den här delen av stackexchange kunde vara så fantastisk. Jag kommer att vara försiktig nästa gång och kommer säkert att erbjuda dig kvalitetssvar i framtiden. Det är ett nöje att träffa dig Aki Tanaka. Är det en fru eller en herr? I alla fall är det ett nöje att träffa dig Tanaka-san. Yoroshiku ~ (^ - ^)
  • Tanaka-san. Jag har en fråga. Finns det ett sätt att göra ett direktmeddelande här. Kan jag också använda denna stackexchange för att ställa frågor om Japans AKB48, Indonesiens JKT48 och Filippinernas MNL48. *blinkning
  • Idolfrågan är inte ämnet här om det inte är relaterat till anime och manga