Anonim

[ゆ っ く り] APS 社 製 グ ロ ッ グ カ ビ ン カ ス タ ム キ ッ ト SA011-B & ARMY Armament 社 製 ロ 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封 開封

Armament Haki används av ett antal användare, nämligen Luffy, Sabo, Garp, Chinjao, etc.

Så har någon förklaring ges om processen eller träningen som är involverad i att få denna Haki?

10
  • Nej, såvitt jag kommer ihåg har det inte funnits någon förklaring hur man tränar Haki.
  • Det närmaste vi kom att veta detta var när Rayleigh undervisade Luffy på Rusukaina Island. Han gör ett mycket abstrakt uttalande om behovet av att träna för att utveckla sin Haki. Men vi ser faktiskt inte Luffys träning, så vi vet inte just nu. Den här frågan är obesvarbar från och med nu, men om en framtida flashback visar oss Luffys träning skulle det vara svarande.
  • Nåväl, jag tänkte att jag skulle öppna ett metapost (efter att ha lagt upp i chatten) för att be om att öppna rösterna igen meta.anime.stackexchange.com/q/2368/99, och när jag var klar med det finns det redan 4 röster. Jag antar att jag bara gjorde en There Is No Kill Like Overkill? ... "Så, Ohnoki, vad ska du göra med den andra?" ;-)
  • @exexzian Det är en av de oskrivna "gemenskapens skyldigheter" för en betrodd användare. :-)

Som en introduktion kommer jag att citera wiki-sidan på Haki:

Haki är en mystisk kraft som finns i varje levande varelse i världen. Det skiljer sig inte så mycket från de normala sinnena. Men de flesta människor märker inte det eller misslyckas med att väcka det. I stort sett finns det två typer av Haki som är gemensamma för alla, med rätt utbildning

Som nämnts här har alla förmågan att lära sig Haki, med rätt träning. Vi har sett många exempel på människor som hade fått Haki genom träning, som tjejerna från Kuja-stammen, Luffy under sin träning med Rayleigh, Cobi under sin träning med Garp, etc. Nästan alla människor vi har sett, som använder Haki har gått igenom någon form av utbildning från a Haki-expert. Problemet är att ingen av dessa träningspass har visats i skrivande stund.

Träning är dock inte det enda sättet att få Haki. Som nämnts i inledningen skiljer sig Haki inte från dina normala sinnen och det betyder att du också kan få Haki omedvetet. Vi har sett en handfull fall där människor hade fått Haki på egen hand utan någon utbildning alls. Exempel på detta är Ace och Luffy som erhåller Conqueror's Haki, Cobi och Usopp som får Observation Haki eller Sai som får Armament Haki. Så det betyder inte att du måste ta träning i sig för att få Haki, men det rekommenderas att du tar utbildning för att helt kontrollera din makt. Ess visade sig till exempel ha Conqueror's Haki, men det såg inte ut som att han någonsin lärde sig att kontrollera det ordentligt.

5
  • Tror du verkligen att de kommer att visa haki-träning? Jag tror att vissa människor antagligen skulle spendera år efter det för att försöka få det rätt :)
  • Men var såg vi dessa fall av haki utan träning? Jag kommer inte ihåg Ussop eller Ace
  • @TGamer ett annat exempel är att barnet Doflamingo's Emperors Haki väcks. Detta hände på grund av hans interna uppenbarelse snarare än någon utbildning.
  • @JesseBarnett Ja men Ussop? Även ess kan förväntas men Ussop är som den sista karaktären i hela serien som faktiskt skulle väcka den
  • @TGamer tydligt att du inte har läst tillräckligt långt. Ett fungerande exempel räcker för bevis i detta svar, om du vill ta reda på Ussop så föreslår jag att du ställer en ny fråga själv

Jag tror att för att få viss haki, måste du träna speciellt eller lära dig någon form av teknik, för rustning av haki måste du öka din styrka och stridsanda för att koncentrera tillräckligt med kraft för att lära dig rustning haki. För observation haki tror jag att du måste lära dig att koncentrera dig på att lyssna, höra, se och lukta. Eller (för människor som vill lära sig det på det enkla sättet) kan du meditera och börja vara mer i fred, så att du inte bara kan se, utan också höra din omgivning bättre, så det är svårare för din motståndare att slå dig . Att lära sig erövrarnas haki ...

Jag vet inte, det har egentligen aldrig rensats förut. Jag hoppas att den här informationen hjälper dem som vill lära sig haki.

1
  • om du inte har någon referens för vad du säger eller om det du säger bara är spekulationer och gissningar, överväg att lämna en kommentar.

Du måste vara på en viss nivå av skicklighet innan du kan lära dig haki. Alla karaktärer har visat användning av haki innan de gick i specialutbildning för att bli bättre på det. Om du valde den svagaste personen från gatan skulle du först träna dem i strid i minst ett till två år innan de börjar visa tecken på att kunna använda haki. Ussop är ett bra exempel eftersom han var mycket svag och växte till viss del från att slåss med stråhattarna. Även då hade han inte kunnat träna för haki. Det var först efter ytterligare två års träning och en stressig situation att han äntligen använde observationshaki för att rädda Luffy från socker.