Anonim

titta på? v = NxD-VqaTbl8

Så i del 3 ser vi att Old Joseph berättar för sitt barnbarn, Jotaro Kujo (vår huvudperson) att

stativ skapades av DIOs återuppvaknande.

Men i del 4 ser vi det

Koichi slås av en ståpil och ger honom stället som heter Echoes.

Dessa objekt skapades av

en meteorit som slog jorden https://jojo.fandom.com/wiki/Bow_and_Arrow

Detta orsakade

stå pilar att dyka upp, som gavs till en ung Diavolo

Så påverkade de båda stativ, eller var det bara en av dem?

(spoilers för DIO: s dagbok, Vento Aureo, Phantom Blood och StarDust Crusaders)

Joseph sa aldrig att läktaren skapades eller kallades direkt genom DIO: s uppvaknande, men han sa att ENDAST Joestars blodlinjestativ härrör från honom, eftersom han indirekt är en del av det genom att stjäla Jonatans kropp, i DIO: s dagbok: OverHeaven, förklarar han att när han vaknade från sin 100-åriga sömn, mötte han Enya, som sköt honom med pilen och därmed gav honom, Joseph, Jotaro och Holly står. Allt som sagts i Vento Aureo och Diamond är Unbreakable, är sant och står aldrig direkt från DIO eller Jonathan.

1
  • Tack för att du klargjorde detta. Hjälpte mig att förstå denna galna tidslinje bättre.

Det var i första hand pilen faktiskt. Några år efter att ha besökt Jonathans kropp mötte Dio en gammal häxa som heter Enyaba som var i besittning av fem av pilarna och med hjälp av en pil för stativ hjälpte hon honom att väcka sin stativ och lärde honom att använda den [StarDust Crusaders, Jojo del 3] . Följaktligen har detta en stor krusningseffekt på hela Joestars blodlinje och därför väckte de flesta Joestars deras ställning men det var som ett resultat av Dios anslutning genom Jonatans kropp till sina ättlingar.

1
  • Åtminstone i fallet med Joestar-blodlinjen var pilens effekt inte singel utan inducerade istället också Stands uppvaknande hos Jonathans ättlingar, inte säker på om det är ett speciellt fall av Dios-besittning tho