Anonim

Ash's Charizard återvänder till Galar-regionen || 100% bekräftat med bevis || Ash kommer att möta Charizard

Denna teori fick lite uppmärksamhet på internet för några år tillbaka, men jag har inte hittat någon definitiv källa på den.

Både Ditto och Mew är könslösa pokemon, med liknande färgscheman för både deras normala och blanka sprites (bilder från Serebii.net):

Ditt vanliga sprites är något mer lila än Mew-spritesna, men tidigare generationens Ditto-sprites var lite rosaare, och de blanka spritesna har nästan exakt samma färg.

Dessutom väger både Ditto och Mew 4 kg. De lär sig båda Transformera naturligt på nivå 0. Det finns en massa platser där Ditto kan fångas i de första generationens spel, men i Yellow är de enda två platserna Pokémon-herrgården (där Mewtwo klonades från Mew) och Cerulean Cave ( där Mewtwo bor). Mewtwo kallas också Mews enda "framgångsrika" klon, så det finns anledning att tro att det fanns misslyckade försök, vilket kan vara Ditto.

Naturligtvis är allt ovan bara spekulationer av fans, men det har fått en hel del uppmärksamhet och jag kan tänka mig att någon från Pokemon Company har kommenterat det. Vad är det officiella ordet för denna teori?

9
  • Jag tvivlar på att det är en klon, men kanske en Mew som har tappat sin form. Jag menar, varför skulle de göra så många kloner som misslyckades på exakt samma sätt? Det vore för mig mer vettigt att Dittos är misslyckade Mews, snarare än Failed Mew kloner.
  • @Eric Teorin är att Ditto kan reproducera asexuellt i naturen, även om det finns variationer som vad du har sagt. Hur som helst tycker jag att det inte är särskilt övertygande - bevisen är ganska omständliga - men det verkade som en bra sak att ställa som en fråga här.
  • Det mesta av denna fråga verkar vara baserad på Pokémon-spelen snarare än anime eller manga, så jag tror att den är bättre lämpad för gaming.stackexchange.com
  • @atlantiza Vi bestämde oss vid ett av chattevenemangen att frågor som inte är spel från anime-spel är tillåtna. Jag trodde att det fanns ett metapost om detta, men det verkar som om jag hade fel.
  • @atlantiza Jag borde nog klargöra att anime-stil hänvisar till konstverk i spelet, om jag förstår rätt. IMO pokemon har anime-stil konstverk. Hur som helst var detta Madaras idé, så jag ska be honom att göra ett metapost om förändringen nästa gång jag ser honom chatta. Om du inte håller med det kan du skicka ett svar vid den tiden så kan vi fortsätta diskussionen om Meta.

Enligt en GameInformer-intervju med art director och producenten (Junichi Masuda) från Gamefreak:

Det finns ett rykte om att i de ursprungliga Pokémon-spelen, versionerna Röd och Blå, att Pokémon Ditto var ett misslyckat försök att klona en Mew. Jag undrade om du kunde prata med det här, om det är sant eller inte.

Masuda: Det är första gången jag någonsin hört det ryktet faktiskt.

Är det ditt enda svar?

Masuda: När det gäller hur Pokémon är utformade är de var och en sin unika levande varelse. Det unika med Ditto är att det en Pok mon som kan ändra former, men varje Pok mon vi skapar med sitt eget unika element, så vi ser bara till att de alla är egna livsformer .

Även om det verkar som att hans svar förnekar denna teori (eller snarare kjolar runt den), men eftersom han förmodligen inte var direkt involverad i utvecklingen av spelet, är det fortfarande möjligt att Ditto ursprungligen var tänkt att vara en misslyckad Mew, men skrapas någonstans under i utvecklingscykeln.

1
  • 3 Ordet "ditto" betyder bara "samma". Jag tror att det bara är en tillfällighet att folk tycker att Dittos är misslyckade Mew-kloner.

Krazers svar är korrekt, men jag vill lägga till något:
I den första filmen kan processen för kloning av Mew ses, från början (där de hittar DNA) till slut (där Mewtwo flyr). Ingenstans en Ditto ses, men Mewtwo är den enda framgångsrik klona.

Jag tror att anledningen till att Mew lär sig Transform är att Mew har alla gener i alla Pokémon.

2
  • Det är sant att det inte finns någon Ditto i filmen, men anime har varit fel om saker tidigare. Ändå är det en bra poäng du gör.
  • 1 @LoganM: Visst, anime gör många misstag, men för att det är anime.SE ...;).

I Pokémon gul version, det finns ytterligare en anteckning (i förhållande till Röd version) på Pok mon Mansion (där Mewtwo skapades och Mew studerades) och sa att Ditto skapades också där. Så förmodligen var det ett misslyckat kloningsförsök.

Det kan bara fångas där och i Mewtwos grotta (igen, Gul version).