Anonim

2010 Geiger Shelby GT500

När Van Hohenheim träffade Izumi andra gången hörde han att hon hade öppnat sanningens port och förlorat några inre organ. Istället för att ge henne tillbaka sina organ ordnade han om dem för att förbättra hennes blodflöde, och sa

Jag kan inte ge dem tillbaka eftersom de är ett tecken på din synd

Dr Marcoh i slutet av serien frivilligt för att återställa överste vision. Så betyder det att det var Hohenheims val att inte ge Izumi tillbaka sina organ så att hon inte glömmer sitt straff? Eller kan de inte returneras eftersom de togs av sanningen?

3
  • Jag får titeln, men när jag läser kroppen förstår jag inte riktigt vad du frågar.
  • Varför Mustang kunde få synen återställd medan Izumi inte kunde få tillbaka sina organ? för det var Hohenheims val eller för att Gud inte tillät det eftersom det var straff för mänsklig transmutation?
  • Jag redigerade din fråga för att göra det du frågar tydligare - om jag har ändrat innebörden av något, kan du ändra det tillbaka.

Låt oss ta en titt på händelserna i slutet av FMA - jag använder mangan.

  • Hohenheim erbjuder sig att använda sig av för att få tillbaka Alphonse, av faderlig plikt. Ed vägrar för att vad som hände med honom och Alphonse var deras eget ansvar. Lägg märke till att det i FMA finns en sådan betoning på personligt ansvar för sina handlingar (t.ex. Rizas kommentarer om Ishbal, Eds kommentarer här osv.). Följaktligen är det möjligt att läsa Hohenheims kommentarer till Izumi Curtis som antyder att han inte skulle - moraliskt sett - bara ge tillbaka till henne allt hon förlorade, med tanke på sin egen skuld. Om jag inte tar fel, har Ed en liknande inställning till sitt bilben i slutet av mangan.

  • Ling erbjuder också filosofens sten som han har för samma ändamål, men eftersom Ed lovade Al skulle de inte använda den för att få tillbaka sina kroppar, vägrar Ed. Detta och Hohenheims kommentarer tycks antyda att det är möjligt att återfå det som är förlorat från sanningen om lämplig vägtull betalas och vad du försöker återhämta finns.

  • Marcoh frågar Mustang om han kan använda sin filosofs sten som betalning i utbyte mot hans syn, under förutsättning att politiken för Ishval revideras. Det är inte klart om Marcoh vet att Mustang tvingats öppna grinden, men det är tydligt att Ishval är en av hans motiv för att lägga fram detta erbjudande.

Med tanke på att det verkar vara underförstått att Alphonse kunde ha hämtats med andra medel än Edward som gav upp alkemi, tolkas denna till synes inkonsekvens troligen bäst så att Hohenheim väljer att inte helt återställa Izumi Curtis i enlighet med teman och idéer om personligt ansvar i serien (eftersom staten Alphonse och Edward också är ett resultat av deras egna handlingar).

Medan Hohenheims erbjudande att använda sig av att få tillbaka Alphonse kan verka ur kontakt med sina kommentarer till Izumi, är det ärligt talat inte så inkonsekvent, särskilt när han känner ett visst ansvar för sina söners försök till mänsklig transmutation och när detta är ett allvarligt liv eller -dödsscenario jämfört med Izumi Curtis.

Dessutom, bara för att det finns någon form av betoning på personligt ansvar (och, åtminstone att döma av Rizas kommentarer om Ishval, eller de i det sista avsnittet av Brotherhood, omöjligheten till försoning) i FMA betyder inte att karaktärerna inte gör det försök att förbättra sin egen eller andras situation (t.ex. Hohenheims förbättring av Izumis blodflöde, Ed och Als strävan efter ett sätt att få tillbaka sina kroppar, etc.). Snarare verkar det mer som ett avslag på attityden "om jag gör X, kan jag kompensera för Y och glömma bort det". Som så, i fallet med Roy, bör vi också notera att Marcoh verkar ha haft ganska specifika motiv förutom att återställa synen genom att ge honom filosofens sten.

1
  • 6 Ja, det här ser bara ut som en etisk sak. Mustangs ögon var inte hans egen synd, så jag antar att Marcoh tyckte att det var okej. Det var lite av ett moraliskt grått område, tbh.

Jag tänkte att det berodde på att Hohenheim inte var villig att använda stenens kraft för att bota Izumi. Han var en proffs med medicinsk alkemi, så det var bara mycket avancerad Alkahestry. Han sa att han tog kontakt med alla själar och frågade sedan tillstånd. Han kunde bara använda dem för att döda dvärgen i kolven.

Han hade ingen aning om att Izumi skulle vara en del av den sista striden.

Roy gjorde inte sin .

Izumi, Ed och Alphonse utförde alla mänsklig transmutation av sin egen vilja, till skillnad från Roy, som tvingades göra det mot sin vilja. Jag skulle säga att Dr Marcoh kunde använda filosofernas sten för att ge Roy synen tillbaka eftersom han inte medvetet försökte begå ett tabu och sanningen skulle ha vetat det sedan dess du ... vet. .. sanningen. Bara min åsikt

1
  • Hohenheim erbjuder Ed sin kvarvarande filosof för att rädda Al, och det antyds att detta kommer att fungera. (Logiken med detta strider inte mot något vi har läst, och Eds invändning är att han måste ta ansvar för sina egna handlingar.) Så det är en fråga om Dr Marcohs etik, inte sanningens.