Anonim

Närmar sig slutet av Spirited Away, Väver Zeniba och ger Chihiro ett hårband och hävdar att det kommer att skydda henne.

Finns det något som tyder på att detta (förmodligen magiska) hårslips spelade någon användbar roll under resten av filmen?

Det finns en scen mot slutet där Haku varnar Chihiro att aldrig se tillbaka förrän hon når tunnelns yttre ände. När hon skulle komma in i tunneln stannade hon en stund och började vända på huvudet men stannade i allra sista stund. Samtidigt gnistrade hårbandet. Det är en mycket subtil scen.

Nu berättade Haku inte för henne varför. Men om du är bekant med asiatiska kulturer, skulle blicken tillbaka ha fångat Chihiro i andevärlden för alltid.

Ja, hårbandet räddade henne. Åtminstone i min tolkning.

Vissa människor spekulerar i det

det hjälper henne att identifiera sina föräldrar senare i filmen. Det gnistrar i slutet av filmen, det här visar bara att hennes äventyr hände.

Det anges aldrig minst inte i själva filmen bortom "Det kommer att skydda dig." från Zeniba själv. Så nej, det tjänar ingen användbar roll (det är möjligt att det skulle, men visningen av det kunde ha skrotats). Tja kanske bortom en "oh my hair tie? I got it from some friends .." typ sak ...

Hårbandet stannade i Chihiros hår efter att hon passerade tunneln tillbaka till människovärlden. Detta ger oss beviset att allt var riktigt och att det inte var en dröm.

Jag antar att det kommer att hjälpa chihiro i framtiden, för ett ögonblick kommer chihiro att lossa håret och då kommer hon ihåg att det är från zeniba och hon kommer ihåg att hon en gång var fångad från andevärlden