Anonim

Bandet Perry - Du ljuger

Under Slaget vid Fairy Tail nämner ingen S-klass-trollkarlen Gildartz när han föreslår vem som är den starkaste. Varför kommer ingen ihåg honom? Antar de att han skulle vara på ett uppdrag som skulle ta för lång tid och skulle ta perfekt tid för honom att dyka upp?

Han nämns. I kapitel 119 nämnde Mystogan att han var den starkaste av Fairy Tail och jag citerar:

Mystogan: Jag har lite intresse för sådana saker, men jag skulle föreslå Gildartz.
Laxus: Eh, han har ingen nytta ... Han kommer inte tillbaka.

Förmodligen visste Laxus att Gildartz påbörjade det 100-åriga jobbet med Acnologia och hade antagit att han hade dött, eftersom ingen annan någonsin har kommit tillbaka från det uppdraget levande.

3
  • Ah, jag tittade på anime igen (och jag hade inte kommit till den delen igen).
  • Jag ville bara se till att ingen hade något annat att säga om ämnet.
  • @ShadowZorgon titta på mitt svar för mer förtydligande om anime :)

Om du frågar om anime specifikt finns det en annan anledning till varför han aldrig nämns.

Detta beror på att det aldrig förväntades nå den punkt när Gildarts skulle dyka upp, så i stället för att nämna en karaktär som inte skulle visas i anime, lämnade de honom helt.

Det slutade med att anime varade längre, och hans karaktär introduceras fortfarande som vanligt - den enda förändringen är att det inte nämns om honom före den tiden.

I mangan nämns Gildarts flera gånger som den starkaste trollkarlen inom Fairy Tail innan hans faktiska utseende. Det hade emellertid inte funnits några indikationer eller nämnts om honom i anime före avsnitt 74. Detta berodde på att anime ursprungligen var tänkt att sluta innan hans utseende.

Källa: Första punkten i avsnittet "trivia". Detta är svaret på en fråga som ställdes vid ett kongress, tror jag, även om jag inte kommer ihåg vilken.

1
  • 1 Wow, föreställ dig en Fairy Tail utan Gildarts. Jag är glad att de trots allt fortsatte anime.