Anonim

Kevin Daniel - Myself Through You (officiell video)

Så jag hörde just den här anime som liknar Mafia / Wolf-spelet.

Men när Makoto anländer till akademin förlorar han medvetandet och vaknar inlåst inne i skolan, där han möter fjorton andra nyplockade ultimata studenter som är i samma situation som honom. Det är där en sadistisk, fjärrstyrd björn vid namn Monokuma dyker upp framför dem och berättar för dem att de kommer att fängslas i akademin resten av livet och att de kommer att dödas om de bryter mot någon av skolans regler. Han erbjuder bara ett sätt för studenter att "examen" från akademin: mörda en annan student och inte identifieras som den skyldige.

Så om den skyldige identifieras korrekt (majoritetsröstning eller något?), Blir den skyldige avrättad. Om inte blir alla utom skyldige avrättade.

Vad ska hända om det finns 2 eller 3 spelare kvar?

Jag är inte så naiv att tro att det som ska hända är vad som faktiskt händer, men jag tycker att det borde finnas en regel för det.

Om det inte finns någon förklaring i anime eller andra media, vänligen ange sådant och i förekommande fall varför ingen förklaring behövs (jag kanske ser något uppenbart).

Liar Game hade en regel om vad som händer i Minority Rule om det bara finns två spelare kvar. Det fanns en del detaljer om det. Jag tror inte att förklara den regeln förstör mangan eller serien: Om det finns 2 kvar delas priset. För att hoppa av måste hälften av priset ges tillbaka, oavsett prisbeloppet (hälften av hela 2,1 miljarder eller hälften av 1,05 miljarder).

PS Jag är klar med anime. Fortsätt och skäm bort andra medier. Men använd spoiler-taggar för andra.

Animeens främsta antagonist, som också kontrollerar

Monokuma (robotbjörnen) har en fetisch för förtvivlan.

Det är exakt varför

hon fängslade de 14 eleverna för att få dem att känna sig förtvivlade och njuta av det.

Faktum är att det är därför hon skapade regeln att

Om du mördar en av dina klasskamrater och inte fastnar som den skyldige kan du fly.

Så att klasskamraterna som hade en anknytning till offret kommer att sörja över hans / hennes död, och de som blev vänner med den skyldige, känner sig skyldiga.

Det anges aldrig exakt vad som skulle hända om bara 2 eller 3, eller till och med bara 1 kommer att finnas kvar (i slutet 7 eller 8 studenter kvar), men att döma av huvudskurkens (som jag kommer att förkorta till MV från och med nu) tendenser och kärlek till förtvivlan skulle hon förmodligen (kom ihåg att det inte finns några exakta bevis på vad hon skulle göra, så jag använde förmodligen ordet)

A) låt inte någon av de återstående 1/2/3 eleverna gå, om de inte antingen mördar varandra eller stannar kvar i skolan resten av sitt liv och känner evig förtvivlan.

B) döda dem, för att hon antingen kommer att bli uttråkad av dem eller så kommer hon att bli irriterad över hur optimistiska de är om livet, eftersom hela poängen med att låsa dem i skolan var att njuta av människors förtvivlan, och när deras förtvivlan blir repetitiv, eller de känner ingen förtvivlan, hon tvingas döda / bli av med dem.

Notera:

  • Danganronpa var ursprungligen en videospelserie. Anime släpptes för att kommersialisera det första videospelet i serien, som plotens anime bygger på.

  • Eftersom videospelet är långt, medan anime bara är 12 avsnitt, rusade det och lämnade mycket detaljer från videospelet.

  • I det andra spelet avslöjades också att MV faktiskt hade en reservplan för när hon skulle bli uttråkad eller irriterad av de 14 eleverna hon just nu tittar på. I anime skapade hon andra skolor, och hon fängslade också andra elever för att se dem förtvivla när hon skulle ha fått nog av de nuvarande eleverna.

9
  • Är du säker på att det här inlägget inte har spoilers? Jag slutade läsa när du sa 7 eller 8. Menar du att den första säsongen anime inte avslutar spelet? Jag antar att det skulle vara en mindre acceptabel spoiler
  • 1 Det finns bara en säsong av danganronpa rätt (med andra ord bara 12 avsnitt) i år kommer en andra säsong som baseras på det tredje spelet att släppas.
  • Sanand.yamazaki, 1 svarade du inte 'Är du säker på att det här inlägget inte har spoilers?' 2 menar du 13? 3 "i år kommer en andra säsong ... släppas" -> så svaret på "Menar du att den första säsongen anime inte avslutar spelet?" är ja' ? (Jag tror inte att det finns en andra säsong så otäckt såååååå ....)
  • @Pratyush Sanand.yamazaki Färdig anime. Jag tror att de två första meningarna innehåller en spoiler. Har jag fel?
  • @BCLC Ja, du har rätt. Jag måste ha missat den delen ...