Anonim

Persona 4 Arena Ultimax - Story Mode Battles # 4: \ "Teddie Vs. General Teddie \" {engelska, HD}

Efter att Rise Kujikawa accepterat sin skugga och väckt hennes Persona dyker det upp en andra Teddie. ser det Rise varnar för att det finns en annan närvaro och med tanke på att Teddie

är faktiskt en skugga

Jag tänkte att någon annan skapade och kontrollerade den andra Teddie.

Först trodde jag att det kanske hade varit Ameno-sagiri eftersom det talar om dimman, rösten är likartad och Ameno-sagiri har visat sig kunna styra andra

som när Adachi besegras, tar Ameno-sagiri över hans kropp

Men den andra Teddie talar också om meningslösheten att söka sanningen när människor inte kan acceptera den, detta verkar mer som vad Izanami säger.

Så jag undrar vem som var närvaron bakom den andra Teddie?

Tala från utsikten från någon som slutförde spelet och tittade på originalanime. Teddy är i grunden en vandringsavvikelse som han är en

Skugga som blev mänsklig efter att ha interagerat mer med människor

På grund av detta manifesterade hans ego omvänd. I Persona 3 var begreppet ett kontrollerbart ego något som endast ett fåtal utvalda människor hade.

Men i Persona 4 måste alla som går in i tv-världen konfrontera sitt ego och acceptera det för att manifestera en person. De flesta människor dödas av sitt ego istället.

Teddy, när han interagerade mer med huvudpersonen och utredningsgruppen började långsamt fråga sig saker som han aldrig gjorde förut:

  • Vem är jag?
  • Vad är jag?
  • Varför är jag här?
  • Var kom jag ifrån?

Han insåg långsamt men säkert det enkla faktum av vad han var men vägrade att acceptera det. På grund av den inre konflikten upptäckte han sitt eget alter ego som manifesterades och efter att ha accepterat det lärde han sig att utöva personens kraft.

De flesta människor kämpar för att upptäcka sitt inre jag kämpade för att han redan kände sitt inre jag och ville vara annorlunda.

På grund av det har han tillsammans med Naoto och kanji en av de 3 mest intressanta inre konflikterna som porträtteras fantastiskt i hans karaktärsutveckling trots att han är en "skämt" karaktär.

När det gäller din senaste kommentar om Izanami, på grund av Teddies ursprung, är det vettigt att dra slutsatsen att han hade en närmare koppling till Izanami än den andra karaktärens skuggor, så ordspel av båda dialogerna ger trovärdighet till den hypotesen.