Anonim

Hamster Dance Song

Under den längsta tiden skulle vi se saker som energidrycker och andra sådana föremål på morgonen med anime nu är den stora skålen. Hur länge sedan började detta och hur blev det så populärt?

1
  • Det sägs vanligtvis i flera manga att detta är en klassisk situation i shoujo-genren för "boy meets girl" -öppning, där en tjej som äter rostat bröd på väg till skolan stöter på en pojke i ett hörn. Jag vet inte hur sant det är när vi faktiskt tittar på shoujo-genren.

Detta är en ganska vanlig trope som, vågar jag säga, föregår energidrycker och liknande. Från TV Tropes:

En vanlig enhet för en serieöppning eller Etablering av karaktärsmoment. Saker börjar i en hektisk rusning som vanligtvis resulterar i genvägar, som att äta frukost på språng. Den klassiska bilden är av någon som springer ner på gatan med en bit skål som hänger ut ur munnen och drar ryggsäcken med ena handen medan han försöker ta på sig jackan eller tröjan med en hand med den andra och stöta på viktiga människor på ett sätt som får tomten igång.

I manga och anime är detta associerat med shoujo (flickans) genre, där den ursprungliga avsikten var att etablera huvudpersonen som söt men klumpig, eller ge henne en mindre brist. Överanvänds till den grad att bli en diskrediterad trop; nuvarande japanska "How to Become a Shoujo Manga-ka" -böcker avråder specifikt från att använda denna trope, och senare manga till och med lampskärm hur mycket en kliché det är.

Svaret på frågan om när denna trop exakt startade är för närvarande okänd. Men det finns en tumblr dedikerad till den och den nuvarande kandidaten verkar vara 1986: s projekt A-ko som är delparodi. Det sägs parodiera Gundam och enligt den tidigare länkade tumblr innehåller den första episoden av Mobile Suit Gundam en scen med Amuro Ray som tuggar på en smörgås i en bil:

Jag förväntar mig att tidigare förekomster av denna trop mycket sannolikt finns i manga.

1
  • 3 +1 Det här är något som många har tittat på, och ingen kan räkna ut exakt var det började. Detta svar representerar exakt det som definitivt är känt för närvarande för det engelsktalande samhället.