Anonim

Pastor Nick Goes HAM

I religionen i SnK dyrkar de väggarna som sina skyddare och säger flera gånger att väggarna sattes där av Gud. Väggarna kallas också åtminstone en gång gudinnor, men det är från undertexter och kanske inte är helt korrekt. Ska detta baseras på eller spegla någon verklig religion? Har skaparna kommenterat detta?

Även om jag inte kan hitta en källa som säger detta antar jag att det här kan vara baserat på den judiska religionen. I den judiska religionen finns Kotel. Detta är en gammal mur i Jerusalem som används för bön.

Västra muren, klagomuren eller Kotel ligger i den gamla staden Jerusalem vid foten av den västra sidan av Tempelberget. Det är en kvarleva av den antika muren som omgav det judiska templets gård, och är förmodligen den mest heliga platsen som erkänns av den judiska tron ​​utanför själva templet. källa

Jag känner att de hänvisar till alla verkliga religioner. Eftersom AoT-människor inte har någon verklig historia av vår tid skapade de långsamt sin egen religion för att förklara väggarna och mänskligheten (som Adam och Eva).

Jag brukar inte Wikipedia alla svar. I det här fallet är detta en personlig åsikt som jag backar med Armin när han kallas kättare för sin tro, som i Assassins Creed där de alltid fortsätter om sina gudar.

2
  • Vänligen inkludera några mer detaljer / referenser för att säkerhetskopiera detta.
  • Detta är en trolig förklaring, men har du källor / bevis? Eller är det bara en personlig teori?