Anonim

Avslappnande låtar | Guds hjärta | Island Beauty

I både Fullmetal Alchemist (2003) och Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009) finns det exempel på att Alphonse Elric säger vad han inte kan vänta med att göra när han får tillbaka kroppen. Han säger vanligtvis saker som bara människor / levande varelser kan göra som han inte kan, som att äta och lukta.

Eftersom sömn är något som bara människor / levande varelser (dvs - inte en rustning) kan göra, betyder detta att Alphonse inte kan sova? Sitter han bara där hela natten på Eds golv? Pratas det om / närmar sig detta annorlunda i de två showerna?

2
  • Ja. Jag minns också den scenen tydligt. Det har gått för länge så jag kan inte placera det mer, men jag är säker på att det snart kommer att hänvisas till specifika scener.

För att helt enkelt svara på din fråga. Nej han kan inte sova. Jag hittade nedan refererade i fma wikia här.

Dessutom har hans rustningskropp flera stridsfördelar inklusive - stärkt anfall och försvar, ogenomtränglighet för kulor, outtömlig uthållighet, okänslighet mot extrema temperaturer och ett undantag från att behöva andas, äta eller sova.

Även om det bara säger att det inte finns något behov av honom att sova. Jag är 100% säker på att Alphonse i anime förklarar Elric om skräck att inte kunna sova och smärtan han lider i ensamhet. Det är en mycket sorglig situation som nästan får dig att vilja dö.

REDIGERA:

Hittade innehållet nedan här

Under natten, efter att Edwards akutoperation slutfördes framgångsrikt, upptäckte Alphonse den sanna tragedin i hans nya kropp. Inte i stånd till fysisk känsla och sömn, började han känna sig avskild från andra och beklagade den rastlösa nattens långa ensamhet.

Detta anger tydligt hans funktionshinder att sova.

I kapitel 15 i mangan finns en flashback där Ed säger med hänvisning till Alphonse:

I 20: e avsnittet av FMA: Brotherhood, när Alphonce besöker Winry, som blev irriterad av dialog med Ling Yao, påminner hon om sin första natt som levande rustning, när han säger att denna kropp inte kan sova alls.

1
  • Jag har lagt till information där du kan se avsnitt jag har nämnt. Kan vi ta bort den här gula taggen nedan?

Nej, såvitt jag minns sover Alphonse inte ... han sitter förutom Ed hela natten eftersom han bara är en tom kostymspansar med en blodförsegling. Han blir inte trött och känner inte smärta av den sorten eftersom han inte har några sinnen.