Anonim

Varför jag inte gillar Death Note längre

I Death Note-anime dödar Rem Ginzo Kaneboshi i avsnitt 21 för att hjälpa Misa att övertyga Higuchi om att hon är den andra Kira. Men varför dog inte Rem efter detta? Om hon dog efter att ha dödat Watari / L, men varför inte efter att ha dödat Kaneboshi?

1
  • Jag gjorde några små förändringar för grammatik och bättre formulering. Om jag har ändrat betydelsen av något, var inte rädd för att ändra tillbaka det.

Det beror på att en Shinigami bara kan dö om de försöker förlänga eller förlänga livet för en människa. I det här fallet var Misa inte i någon fara och att döda Ginzo skulle inte på något sätt förlänga Misas liv direkt.

Detta utdrag från Wikipedia förklarar att Shinigami bara kan dö genom att rädda ett människoliv (betoning min):

Liksom människor kan Shinigami också dö, på olika sätt genom att förlänga livet för en människa som de bryr sig om (genom att rädda dem från säker död): syftet med en Shinigami är att avsluta livet, inte ge det, och därför räddar en människa i strid med deras natur. Shinigami som dör på detta sätt reduceras till damm. Deras Death Note är kvar. Det andra sättet att en Shinigami kan dö är att de slutar skriva namn i deras Death Note - eftersom Shinigami tar mänskliga livslängder för sig själv när de skriver ett namn i sin Death Note, om de slutar kommer de så småningom att dö när deras livslängd tar slut.

Hoppas det hjälper: D

2
  • Inga problem .Jag hade samma tvivel när jag tittade på det här: D.
  • Men Rem kan se sin livslängd. Han borde ha sett att hennes liv inte var i fara, eller hur? Genom att visa honom och berätta allt måste han ha förändrat något i tid ...