Anonim

Bästa scener (Death Note) - Ryuk vill ha äpplen!

Det ses ofta i Death Note att Ryuk älskar äpple. Varför är det så? Gör alla Shinigami (Dödsgudar) älskar äpplen, är det den enda maten för Death Gods eller gör han älskar bara äpplen?

Också .. Är det att beteckna äpplet som den förbjudna frukten?

2
  • de är saft !!!!
  • 8 @osdamv, menade du att de är det? juicy istället för juice?

Om jag minns rätt sa Ryuuk att äpplen i hans värld var torra och hemska, men i människans värld var de "saftiga".

Detta är troligen anledningen till att han gillar äpplen. Det finns förmodligen också någon dold mening med det.

3
  • 9 Dold mening? Gilla symboliseringen av äpple som den förbjudna frukten och en dödsguds kärlek till det?
  • 1 Japp, så där.
  • 1 Egentligen sa skaparen av Death Note specifikt att det inte finns någon dold mening, och att han helt enkelt gillade hur färgen på ett rött äpple kontrasterade med Ryuuks mörka färger. @xjshiya (källa)

Från wiki

Äpplen är Ryuks favoritmat och förmodligen det enda han äter. Han gillar äpplen från den mänskliga världen eftersom de är "så saftiga". Ryuk uppgav att äpplen är ett beroende för honom, som alkohol eller cigaretter för människor. Ryuk uppvisar symtom på abstinenser om han går utan att äta äpplen ett tag. Dessa symtom inkluderar att förvandla hans kropp i obekväma positioner och desperation till den punkt att han kommer att ta emot beställningar för en (dvs letar efter dolda kameror i Light's rum).

Som Kai redan nämnde: Ryuuk sa att äpplen är torra och hemska i hans Shinigami-rike, och att de i den mänskliga världen är saftiga.

Om jag också kom ihåg rätt lät han Misa ta en bit av ett av dessa äpplen från Shinigami Realm och hon nämnde att det smakade som sand.

För att svara på den andra delen av din fråga: Det är Ryuuk som älskar äpplen. En annan Shinigami, som heter Sidoh, älskar choklad istället för äpplen.

Jag tror att författaren valde äpplen eftersom de har både mytiska och religiösa värden, som i Adam och Evas berättelse eller Newton och gravitation. Äpplen är infödda i Medelhavet där civilisationen började, de har odlats i tusentals år och det är därför de har så stor uppmärksamhet.