Anonim

Träning med Rumi 🥰💪🏽🏃🏻‍♀️

I slutet av öppningen för Tonari no Seki-Kun, Håller Seki upp en mikrofon till Rumi, vid vilken tidpunkt hon säger till musikens rytm något som "Yama tay!". Ingen översättning presenteras. Vad sa hon?

Det är en söt OP. Under den utvecklar Seki en animation som inkluderar både Rumi och sig själv. (IMO detta är i grunden en väldigt rolig men ändå passande metakommentar på serien.) Du ser honom med vad som förmodligen är en karaktärsöversikt av Rumi, och strax efter ger han henne en anteckningsbok. Den har en titel på japanska, men återigen är den inte översatt.

När hon lägger ner anteckningsboken ser du Seki-kun hålla mikrofonen.

...

Yama Tay!

Det här är mer meta än någonting.

Vad Seki-kun gör är att ge Rumi ett manus för Tonari ingen Seki-kun anime, lämnar henne en mikrofon och förväntar sig att hon läser en rad. Detta bevisas ytterligare av det faktum att han har vad som ser ut som viktiga animationer på sin bärbara dator av Rumi, särskilt där hon är tänkt att säga något.

Vad hon säger är (yamete), som är japanska för "stoppa det" eller "slå av det". Detta är också en rad i själva låten, och sjöngs tillfälligt när Seki letar efter hennes linje.

(Som en övning för den kloka tittaren ska du hålla ett öga med denna reaktion efter att denna rad har sagts / sjungits. Du kommer inte bli besviken.)

Även jag freaking lågt att OP, hon säger "Yamete" som grovt översätter till "Stoppa", det kan också tolkas som snälla stoppa eller något i den riktningen beroende på tonen det sägs i.