Anonim

Dame Tu cosita ñ

Ansvarsfriskrivning: Jag frågar inte om spekulationer om C.C: s (eller V.V: s) riktiga namn

I Code Geass antyder C.C att hon övergav sitt riktiga namn och sedan dess har glömt det

Lelouch, vet du varför Snow är vit? det beror på att det har glömt sitt namn

När hon pratade med Lelouch om hon var mänsklig säger hon att om hon ville ses som mänsklig skulle hon ha gjort det ett mer mänskligt namn, som om hon antydde att hennes namn C.C var något hon valde. V.V delar också samma typ av namn men ingenting sägs någonsin om det.

i Etrian Odyssey Untold, AI som ansvarar för att skjuta Gungnir och Rickys vän heter Mike men stavas som M.I.K.E som står för Memetisk Jagnstallation Keeper Engine.

Så jag undrar, står C.C och V.V för något?

1
  • Står för "Producenter lämnade medvetet lösa ändar för att utlösa debatt och intresse för deras produkt, vilket ökar intäkterna". Såsom att lämna vagnförarens leende på skärgolvet.

Det finns ingen information om betydelsen av C.C. eller V.V annat än att dölja sina riktiga namn.

Det finns viss information om planeringsstadierna för Code Geass med C2-namn som Cera eller Sera, men jag såg aldrig någon officiell information som stöder det annat än slumpmässiga webbplatser.

När det gäller C2:

Tja, om du vill ha referensen från anime ensam, tror jag inte att den någonsin avslöjades, det fanns en scen där hon verkligen säger sitt namn ofrivilligt i sömnen vid avsnitt 11 runt 18 minuter av den första säsongen, men namnet det Självet avslöjas aldrig för oss och täcks istället av droppar vattenljud.

Hon viskar sitt namn

Hon bekräftar att det var hennes namn

Längre fram kallar han också hennes namn direkt efter att ha sagt "Jag lärde mig något intressant på grund av det" med hänvisning till att stanna / rädda henne vilket inte var nödvändigt. Och igen censureras hennes namn.

Längre fram ber hon honom också att ringa sitt namn igen vilket han dock gör igen det dämpade / censurerade.

Så till denna punkt är namnet bara känt för Lelouch!


När det gäller V2:

I avsnitt 21 av andra säsongen berättar Lelouchs mamma cirka 5 minuter och 20 sekunder om en uppsättning händelser från det förflutna tillsammans med Charles, men V2-namnet avslöjas igen.

6
  • Jag vet inte avsnittets nummer men det är under striden eller Narita där Guren först användes, scenen som du pratar om är efter Suzaku och Lancelot blir galen och CC träffas av en skarp sten och medan hon är kall är hon säger sitt riktiga namn, upprepade Lelouch det igen. scenen jag nämner om att hon pratar om snö är före striden efter att Lelouch använde sin makt för att förhindra att klockan rapporterade tillbaka om de svarta riddarna i området
  • Jag behöver inte heller vara anime, någon kanonreferens är bra eftersom jag är helt säker på att C.C gick under namnet C.C i Jet Black Renya vilket skulle innebära att det inte är ett tilldelat namn till direktörerna i Geass Order
  • @ Memor-X har uppdaterat avsnittet och en skärmdump som tittar på charles event nu.
  • kom ihåg att jag frågar om vad C.C och V.V betyder, om de representerar deras riktiga namn, se till att du inkluderar det
  • Om du pratar om när VV och Charles träffades först är jag ganska säker på att det är när Lelouch fångar sig själv och Charles i svärdet av Akasha och Charles förklarar varför han vill förstöra Gud (för Gud tillåter skillnaden i människor som gnistor konflikterna som såg hans familj rivna sönder). Jag tror att det är det fjärde sista avsnittet (det är precis innan Lelouch blir kejsare)

Med utgåvan av kapitel 40 i mangan "Code Geass: Renya of Darkness" vet vi nu att dessa namn inte hade någon relation till de ursprungliga namnen utan i stället följde en alfabetisk namngivningssekvens. Detta visas när C.C. säger att efterträdaren eller "U.U." skulle kallas V.V.

1
  • intressant, det visar att VV har 18 föregångare under CC och Nun CC fick sin kod från heter förmodligen BB men då väcker det frågan, varför ett sådant namngivningsschema med tanke på att du kommer att stöta på problem efter 26 (som kommer efter ZZ ). Jag har inte läst Renya of Darkness ordentligt ännu men om V.V är U.U: s efterträdare, varför faller det på Shiori att "skapa ett nytt flöde som V.V". om V.V är U.U: s efterträdare borde det inte betyda att det är U.U som gör det? också någon gång har arv brutits eftersom C.C fortfarande finns där så hur skulle D.D bli en efterträdare?