Anonim

Under Clock Arc in Fairy Tail, när nya Oracion Seis dyker upp, kunde Byro (från Legion) inte upphäva sin magi. Varför kunde han inte göra det? Jag tror inte att aktiveringen beror på motståndarens makt, och i alla fall om det gör det skulle han inte kunna upphäva Gildarts magi.

1
  • Om ingen annan användare har en förklaring: Det är fyllmedelslogik: p Anime-teamet gör något som inte är vettigt eftersom de inte har några bättre idéer inom sin tidsgräns ...

Under avsnittet, efter att Byro attackerats av Midnight (eller Brain II), säger Jackpot att "Hjärnans magi bryter ut Byros magi och attackerar honom". Detta verkar berätta för oss att Byro bara kan upphäva magi inom ett intervall (det räknas, eftersom annars skulle Byro ha kunnat upphäva all magi runt honom, hur långt det är från varandra och därigenom hindrat Natsu eller Gildarts från att ens trolla sina krafter). Således landar hjärnans attack på honom eftersom den omger honom snarare än att komma i en rak linje. Brain attackerade också plötsligt och fångade Byro överraskad, vilket gav ytterligare en anledning till Byros oförmåga att upphäva hjärnans magi. Återigen kanske Byro till och med kan ha en gräns för hans förmåga, dvs. han kan inte upphäva magi som är för kraftfull.

P.S: Denna speciella händelse händer i avsnitt 140 'The Reborn Oracion Seis Appears!'. Du kanske vill titta på den igen för att se den del där Jackpot säger de ovan citerade orden. Jag har citerat den engelska översättningen som visades på skärmen, den perfekta bokstavliga innebörden kan vara annorlunda i olika översättningar, så ledsen om det är något annat som du ser där. Jag känner bara till animeversionen av historien, inte mangan. Manga kan ha någon annan förklaring.