Anonim

Jason Mraz - Love Someone (Officiell video)

När en anime-karaktär kommer att göra något coolt - eller göra något med hård beslutsamhet (tack @Ross Ridge), sätter animatörerna en gnista i ögat, vanligtvis tillsammans med ett metalliskt "shiing" -ljud.

Det verkar som en reflektion av olika slag, men var kom det ursprungligen ifrån? Jag har inte sett detta i andra medier förut.

4
  • Divine Spark kan vara relevant.
  • Det går så långt tillbaka som TV-serien Space Pirate Captain Harlock, men det verkar indikera beslutsamhet eller anda, inte nödvändigtvis att något häftigt kommer att hända. tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TwinkleInTheEye
  • Som svar på woodchucks svar har jag hittat två japanska ord som bokstavligen läser ut ett sken i ögat: och , som båda betyder "att hålla ett vakande öga."
  • Längre bak, 1972, i.imgur.com/53PEJoG.jpg, Mazinger Z

Det lysande i ögatroppen, som du kallar det, har funnits i årtionden; Jag minns till och med att jag såg det i en svartvit anime. Det är ett sätt för animatörerna och mangaka att visa karaktärens avsikt, och det har många avknoppningar som de glödande glasögonen, vilket vanligtvis innebär att glasögonbäraren har en skadlig avsikt.

Det har mycket att göra med det vanliga ordspråket ett sken i ögat. Jag är säker på att du har fått höra detta eller något liknande minst en gång i ditt liv. Japan har ett liknande ordstäv, antagligen antagit från att titta på amerikanska filmer och tecknat.

Förlåt, förklaringen är inte lika intressant som "varför japanerna tror att folk pratar bakom ryggen när de nyser."

5
  • 1 Jag är inte bekant med det ordspråket, kan du utarbeta mer om det i ditt svar?
  • 1 ett sken i ögat är en annan version av frasen. dictionary.cambridge.org/us/dictionary/american-english/…
  • 2 Vi vill veta ursprunget till denna trope i anime, inte dess betydelse.
  • Om du kan hitta vem som startade det och när desto mer kraft till dig. ett ords epistemologi är viktigare än vem som först myntade det som ett ord eller en fras kan få sin betydelse förändrad över tiden.
  • Jag antar att det här svaret är vettigt - jag har sett den alternativa frasen som används i mycket fiktion, så jag antar att den härrör från det

https://youtu.be/EnolBmSotZo?t=58

Det här är inte bara en "cool" sak, (som jag antagligen trodde som ett mycket ungt barn som växte upp). Detta är en verklig andlig orens som händer i livet. Jag är inte säker på ALLA skälen till varför eller vad detta är förknippat med men jag förstår vagt att det är en andlig händelse som man ser.Inte annorlunda än att se rodnad eller ilska i ansiktet eller känna en annans magi när man blir kär. Och inte alla förstår den typen av gnistrande (inre andekänsla) eller stickningar. De ser det som bara en "pratande" allmänhet. Sedan när de ser det i konst, tänker de, ... "Hmmm, det är ett häftigt sätt att uttrycka det.", ... när det verkligen är ... så ser det verkligen ut. Beroende på personen du möter går det in i nivåer. Men i Asien stöter de på samma typ av andar som de känner till. Vissa regioner eller länder kanske inte upplever det på samma sätt. I slutändan är det i annan underhållning. Det var i X-men den animerade serien när Sabretooth fick vad jag kallar "The Flash" i sina ögon när han pratade med Wolverine innan de slogs. Det var också en minnesbackback när Sabretooth såg sin far på väg att slå honom och Sabretooth reagerade när han slogs tillbaka. Det var då Lady Death (Yuriko Oyamas) far Kenji Oyama lanserade Talos som utrotare för de överlevande medlemmarna av Weapon X-projektet. När Talos höjde sin yxa för att slå Wolverine blinkade Sabretooth tillbaka ett mentalt minne för att se sin far Jebediah göra sig redo att slå honom ned. Du kan se blixten i hans ögon. (X-Men Den animerade serien Referens: S3 / Ep19 (6/11/95). I Bibeln, även om den talade om fysiskt, tror jag att den också hade en andlig betydelse, Ref: (1 Johannes 2:16;) 1 Johannes 4: 1 (bevis för att andra andar finns och andliga saker som du inte kan se på grund av slöjan över dina ögon. Som också är i äktenskap när man gör sig redo att kyssa bruden.) Matteus 6: 22-24 (Ögonen är fönster mot själ.)

På grund av olika människor, andar och regioner känner vissa människor inte till den andra och vissa saker delar sig med rätta, eftersom det genererar ingenting annat än konflikt. Speciellt med din fiende. Men från mina egna studier, från alla olika källor och människor är detta huvudorsaken till vad jag har hittat av de egenskaper som dess existens tillhör:

Nöje / glädje (Även om glittrande och gnistrande är annorlunda) Ögons lust Anslutningen Prey vs Predator Pride / Determination Higher Level (than thou) Engage / 1st Encounter eller Battle Encounter (Varierar i variation. Det finns olika andekvaliteter) Hour of Rättegång Den svala / (vissa okunniga människor gör det från monkey see / monkey do; copycats unknowing) Memory Lust (dark / Want) Love (Varierar) The Spark (Varierar) En tanke på: (Curiosity / spark / want, etc.) Ett märke (övernaturligt). En person eller häxans glädje

Det kan finnas fler men det är inte bara det jag har hittat, utan det jag har upplevt.