Anonim

ア メ リ カ み た い に レ ジ の 人 と 世間 small (småprat) を す る? Lär dig japanska från en naturlig konversation med も し も し ゆ う す け さ さ formal (formell)

Min favoritanime hela tiden är utan tvekan Rahxephon. Jag har sett både serien och filmen. Som jag minns rätt kan filmen betraktas som en sammanfattning av serien med undantag för slutet. Jag hade en massa av problem med att förstå slutet på originalserien, men å andra sidan tycktes filmens slut vara "dummad".

Är detta ett felaktigt intryck av mig på grund av sammanfattningen? Eller är det verkligen skillnader mellan båda berättelserna?

Historierna är olika.

Från Nirai Kanai Onlines vanliga frågor:

filmen är en alternativ omberättande av historien. ... Med andra ord, filmen och TV-serien är inte i samma tidslinje, var och en berättar sin egen version av historien. ... Det är inte en bra idé att använda filmen för att hitta svar (sic) upp i TV-serien. De är två olika universum.

Som ett konkret exempel:

1998 föddes tvillingarna Ayato och Itsuki, de sammanfördes av Quons och Shirows DNA - i huvudsak är Ayato brorson till Maya.

(i anime; från NKOs sida på Maya)

i filmen var Ayato hennes (Mayas) riktiga son

(från FAQ igen)

En anteckning om källan: Webbplatsen är den absolut mest uttömmande referensen för RahXephon jag har hittat, men den citerar inga källor. Det kan teoretiskt sett inte vara mer än en detaljerad fan wank.

1
  • 2 Fantastiskt jobb med att citera din källa och till och med vara ärlig om dess trovärdighet. :)