Anonim

Regn, regn, gå bort och många fler videor | Bäst av ChuChu TV | Populär Nursery Rhymes Collection

I Fairy Tail finns det namn som Lucy och Wendy blandat med japanska namn som Nastu och Kagura. Jag undrade om det fanns en specifik anledning till detta, eller om de bara ville ha det utan någon anledning. Jag har ifrågasatt om detta ett tag.

1
  • Du glömde att nämna Makarov, ett ryskt namn. IMO det är bara Hiro Mashima senseis namngivning.

Som Hiro Mashima sa i sin intervju med ThoughCo.

"F: Är Fairy Tail-karaktärerna baserade på människor i verkliga livet? Finns det en karaktär i Fairy Tail som liknar dig mest?

Hiro Mashima: Definitivt Natsu. Han är som jag i junior high! (skrattar) Alla andra karaktärer är baserade på mina vänner, mina redaktörer, människor jag känner genom arbetet. "

Så baserat på denna text kan en giltig gissning eller svar vara att namnen baserades på personer han kände. Lucy är ett troligt vanligt namn för människor och som författare till en populär manga tidigare Fairy Tail, Rave Masters, han skulle troligen ha känt vissa personer med dessa namn eller liknande namn. Det fanns till exempel en japansk musiker som heter Masakazu Natsuda. (Rent gissning här) Så Natsu kunde mycket väl ha kommit därifrån.

Så avslutningsvis och svara på OP: s fråga var namnen som gavs karaktärerna extremt olika som du sa, några västerländska namn, några japanska namn och till och med ett ryskt namn! Baserat på den intervjun (Lite bevis här, snälla spräng mig inte), tror jag att namnen kunde ha kommit från de människor och kontakter Hiro Mashima hade i verkliga livet.

I stort sett är nästan alla namn i Fairy Tail västerländska namn eller åtminstone avsedda att låta västerländska. Inställningen av Fairy Tail är en ganska generisk västerländsk fantasivärld i sin bas, så de flesta karaktärer har namn som är lämpliga för en sådan värld. Även om det finns några uppenbarligen japanska klingande namn, tror jag inte att det finns mycket anledning för dem utöver att deras karaktärer vanligtvis är uppenbara japanska eller fjärran östra stereotyper.

Det verkar inte finnas mycket information om hur författaren till Fairy Tail namnge sina karaktärer. I en intervju 2008 förklarade han dock varför han döpte Natsu efter det japanska ordet för sommar:

För min japanska publik trodde jag att västerländska fantasinamn skulle vara okända. [...] Natsu betyder "sommar", så han är en eldig kille.

Men bekantlighet verkar inte ha varit ett bekymmer när han namngav andra karaktärer, eller när han gav Nastu ett efternamn, Dragneel eller hans smeknamn "Salamander".