Anonim

Använda Orchard Core som ett frikopplat CMS

I Världen som Gud bara vet, spel där du erövrar tjejer definieras som dejting sims. Men i Oreimo, det kallas eroge. Vissa forum verkar använda termen visuell roman mycket, även om jag trodde att de liknade alla.

Vad är den faktiska skillnaden mellan var och en av dessa?

Alla dessa är nära besläktade och många spel skulle falla i mer än en kategori. Vilket ord du väljer lägger dock tonvikten på olika aspekter av spelet. I vilket fall som helst, när det inte är viktigt att vara exakt, används dessa termer ofta omväxlande.

  • Eroge ( ) är en japansk förkortning av "erotiskt spel". Dessa kan också kallas H-spel. Infödda japanska talare använder ibland termen för att beskriva spel utan sexuellt innehåll (t.ex. Clannad), men på engelska är detta inte riktigt en korrekt användning av termen. Eroge kan vara vilket spel som helst med sexscener (även kallat H-scener). Detta inkluderar vissa spel som inte traditionellt ingår som visuella romaner eller dejtingsims. Till exempel, Kamidori Alchemy Meister är ett exempel på ett spel utan mycket visuellt romaninnehåll men som fortfarande kvalificerar sig som en eroge.

  • Visuell roman ( ), ofta förkortat till VN, är en allmän typ av spel med mycket dialog och minimalt spel (vanligtvis spelet reduceras till att bara göra val på några punkter för att bestämma vilken väg man går). Det kan eller inte involvera någon romantik eller sexuella möten. Till exempel, Danganronpa kan kvalificera sig som en visuell roman, men förmodligen inte för någon av de andra kategorierna här. Ett mer kanoniskt exempel skulle vara Higurashi no Naku Koro niäven om purister ibland kommer att insistera på att kalla det en "Sound Novel" eftersom detta är den officiella beskrivningen. Mer om detta i avsnittet om relaterade termer. Att kalla något för en visuell roman betonar "roman" -aspekten och antyder att det finns åtminstone en del av en berättelse. Det skulle vanligtvis inte användas för att beskriva eroge som enbart är sexscener.

  • Visuell roman kan också användas på ett mer tekniskt sätt för att beskriva spel där texten läggs över bakgrunden i motsats till att presenteras i dialogrutor. Denna skillnad är vanligare bland japansktalande än engelsktalande. På engelska brukar folk förkorta detta som NVL, och spel där dialogen finns i en ruta längst ner på skärmen kallas ADV. Ödet / stanna natten är ett exempel på denna stil.

  • Dating simmar är en annan spelkategori än Visual Novels. Dessa spel har spel, men syftet med spelet är att komma in i en romantisk relation med en karaktär från spelet. Det mest kända exemplet är förmodligen Tokimeki Memorial serier, även om det finns många andra mycket framgångsrika exempel som Love Plus. Till skillnad från visuella romaner kan spelet här vara ganska komplext.

  • A galge ( ) eller bishoujo-spel ( , lit. "vacker tjejspel") kan användas för att beskriva alla spel där en stor del av spelet går in i och är i ett förhållande med en eller flera av de kvinnliga karaktärerna (vanligtvis inte samtidigt). Dessa marknadsförs på heterosexuella män. Det innehåller många spel som skulle klassificeras som dejtingsimulatorer och mycket som skulle klassificeras som visuella romaner. De flesta spel som passar in i denna kategori skulle också passa in i en av de andra kategorierna, men det finns exempel som Gal * Gun som antagligen bara kan passa som galge.


Det finns många andra närbesläktade termer som kan användas för att beskriva den här typen av spel. Jag kommer att beskriva dessa kort här:

  • A Ljudroman är en typ av visuell roman. Termen är ett varumärke av Chunsoft och betonar ljudaspekterna i motsats till visuella aspekter. Ljudromaner är faktiskt äldre än visuella romaner men på grund av varumärket är termen "visuell roman" den som sitter fast på lång sikt. För äldre spel är skillnaden mellan de två något anmärkningsvärd, men för de flesta moderna spel finns det i princip ingen skillnad mellan betydelsen av de två termerna.

  • A Kinetisk roman är en typ av visuell roman utan spel alls. Det inkluderar saker som att fatta beslut för huvudpersonen. På grund av bristen på spelarinmatning är berättelsen helt förinställd och spelaren läser bara igenom den utan input. Dessa är ganska nära vanliga romaner med extra grafik, ljud och vanligtvis mer fokus på dialog. Planetarian skulle vara ett exempel på ett sådant spel. Kinetiska romaner är vanligtvis kortare än andra visuella romaner, även om det finns undantag från detta Higurashi.

  • En Otome-spel ( ) är ett spel som marknadsförs för kvinnor. Det är ungefär synonymt med termen Bishounen-spel ( ), vilket naturligtvis är direkt analoga med bishoujo-spelet förutom att nu karaktärerna är män snarare än kvinnor. Ett välkänt exempel är Hakuoki.

  • A nakige ( , bokstavligen "gråtande spel") är en typ av visuell roman där berättelsen är utformad för att ha en emotionell inverkan på spelaren. De flesta spel från Studio Key är nakige (t.ex. Clannad). En relaterad men tydlig term är utsuge ( , bokstavligen "deprimerande spel"). Till skillnad från nakige, som vanligtvis har lyckliga slut (även om de kanske bara är efter stora svårigheter), är utsug vanligtvis inte lika positiva. Skillnaden är svår att förklara, men efter att ha spelat ett par spel i varje genre vet du definitivt. Några anmärkningsvärda exempel på utsuge skulle vara Sayas sång eller nyckelarbete Skriva om.

  • A nukige ( , bokstavligen "onani-spel") är en typ av eroge som nästan enbart är inriktad på sexuellt innehåll. Som namnet antyder är de avsedda som pornografiskt material. Det skulle vara ovanligt att beskriva sådana spel som visuella romaner. Dessa är den stora majoriteten av alla erogenproducerade eftersom de är lätta att producera och fortfarande tenderar att sälja bra.

Det finns andra termer men det är de som alla borde känna till när det gäller att kategorisera dessa typer av spel.

2
  • "Japanska modersmål använder ibland [Eroge] för att beskriva spel utan sexuellt innehåll (t.ex. Clannad)" ... Varför?
  • @LoganM Jag men Eroge är "Erotiska spel"? varför skulle någon kalla den Eroge som ett spel utan sexuellt innehåll men ordet eroge är "erotiskt"?

De fyra definieras löst enligt följande:

  • A visuell roman är ett interaktivt spel som främst är en berättelse som använder stillbilder för att förmedla en scen eller karaktär; dessa två komponenter utgör delarna av namnet, "roman" respektive "visuellt".
  • Ordet eroge är den japanska termen för alla erotiska (eller, tror jag, hentai) spel; Jag tror att namnet kommer ifrån erochikku (ero-) och geimu (-ge).
  • A galge (gal-spel eller bishoujo-spel) är ett spel som fokuserar på relationer eller interaktioner med vackra tjejer (bishoujo). Det behöver inte involvera sexuella eller erotiska scenarier.
  • Slutligen, a dejting sim är något spel, men vanligtvis japanskt, som fokuserar på romantik och dejting (en simulering av dessa saker, som namnet antyder).

Dessa termer är ganska lika men har tydliga skillnader, som ovan, och det finns tillfällen då de är felaktigt ersatta av varandra (dejting-sims kallas ofta felaktigt som visuella romaner).