Anonim

PERSONA 5 LIVE STREAM # 2 | BLIND LEKTAGNING

Medan jag tittade runt Fairy Tail-taggen tittade jag igen på en fråga här från Shinobu, jag bestämde mig äntligen för att ställa frågan "Hur gammal är Natsu".Jag trodde att det skulle ha avslöjats längre fram i serien, men från utseendet på det har de inte gjort även om åldrarna Lucy, Erza och Gray har avslöjats vilket är som följer

  1. Lucy- 17 år
  2. Erza- 19 år
  3. Grå- 18 år

Har en ålder någonsin ges i mangorna till hur gammal Natsu är?

5
  • det nämndes i kommentar att hans ålder inte har avslöjats ännu i serie, och det är förresten Shinobu.
  • Dessa länkar innehåller teorier bakom hans ålder även om ingen bestämd ålder har avslöjats ännu: fairytailbase.com/threads/natsus-real-age-theory.14666 ännu.fairytailbase.com/threads/the-real-age-for-dragon-slayers .11268
  • Kommentarerna till frågan du länkade säger att åldern för Natsu och Gajeel är okänd hittills
  • @ Dimitrimx- Jag trodde att om jag frågade det kan det ha varit en uppdatering i mangan sedan frågan som jag länkade ställdes den 21 februari.
  • relaterad till anime.stackexchange.com/questions/7620/…. Om vi ​​kunde svara på den här frågan kunde vi svara på den andra. När det gäller vet är Natsu och Gajeels ålder fortfarande okänd. Wendys ålder är dock bekräftad att vara 12.

I kapitel 436 avslöjas det att ...

Natsu är ungefär 400 år gammal. Ge några år mellan flashbacken och hans födelse och ta sju år under tidshoppet. Han föddes för 400 år sedan som yngre bror till Zeref. Han dog strax därefter, men hans kropp hölls intakt av Zeref under alla dessa år. Kroppen som Natsu använder i den nuvarande tidslinjen är exakt densamma som Zerefs yngre bror. Mer kan läsas på denna relaterade fråga om hur allt detta blev till.

2
  • 2 Det är en galet avslöjande
  • Jag var som, meh spoilers .... då såg jag ut och var som O.O

Jag har aldrig sett det nämnt specifikt, men vi kan komma nära en lägsta ålder.

7 juli X777 är när drakarna försvann. Eftersom Natsu utbildades av Igneel måste han ha fötts före detta datum, antagligen flera år innan för att ge tid för träning och sådant. Om Natsu hade fötts dagen innan skulle han vara ungefär 14.

Under Fighting Festival-bågen fångas slaget vid Fairy Tail, Natsu, Gajeel och Makarov av Frids förtrollning, vilket tyder på att Natsu måste vara äldre än 80 vid denna tidpunkt.

Edolas-bågen ser Gildarts återkomst efter 3 års frånvaro, vilket tyder på att slaget vid Fairy Tail var mindre än 3 år före detta. Eftersom det inte finns någon minimitid som går, finns det inte mycket hjälp för oss här.

I X971-bågen vet vi att 7 år har gått, så Natsu måste vara minst 87 år vid denna punkt.

Utöver det är jag inte säker på hur mycket tid som går mellan varje evenemang.

Spekulation

Jag har en teori som skulle vara meningsfull om varför Natsu är så gammal när han fysiskt ser ung ut:

Natsu och de andra Dragon Slayers är faktiskt deras respektive drakar. Till exempel är Natsu faktiskt Igneel.

9
  • 1 Så det betyder att Natsu var 74 när han träffade Lisanna tillbaka i X778?
  • @PeterRaeves I sitt försvar är han inte gammal och han ser ut som ung.
  • Enligt dina spekulationer skiljer sig igneel i sig från natsu. Att ha natsu avslöjad för att faktiskt vara igneel skulle effektivt döda natsu. Igneel förseglas inuti natsu, dock ... trovärdigt.
  • Jag förstår inte hur Igneel egentligen är Natsu i det här fallet. Varför fick vi då en scen som skildrar Igneel annars som en verklig drake? Varför skulle Grandine kontakta sin Edolas motsvarighet för att lära Wendy avancerad magi?
  • 3 @kaine Det är intressant att se det /spoiler/ det här är nästan exakt vad som hände. Igneel förseglades verkligen i Natsu.
  • 7 juli x777 Dragons försvann
  • Natsu gick med i Fairy Tail x777
  • För närvarande är det x791 i Fairy Tail-världen

Av detta kan man dra slutsatsen att Natsu är åtminstone 14 år gammal. Det är det enda vi kan veta säkert. Men hur gammal han egentligen är finns det inget definitivt svar. Slaget vid Fairy Tail föreslår att han kanske är äldre än 80 år, men det nämndes aldrig uttryckligen att han är.

Det är säkert att anta att något oskiljaktigt från Natsu (hans magi, en förseglad drake, tidigare försegling som den 7-åriga saken) också kunde ha hindrat honom från att passera förtrollningen. Ergo, den 80-åriga förseglingen kan inte nödvändigtvis användas för att utveckla en nedre gräns för hans ålder. Dessutom åldras han inte riktigt när han är förseglad i 7 år. (Lucy var alldeles för ... utvecklad ... att bli 10 när hon gick med i Fairy Tail).

För en lägre gräns för hans kropps ålder måste vi notera att han kommer ihåg Ingeel. De flesta första minnen ett barn har är från 5 till 10 år (jag är den senare). Deras första klara minnen är definitivt cirka tio år gamla. Om vi ​​antar att Natsu måste ha varit åtminstone så gammal när Igneel försvann, betyder det att år X784 (när serien startar) skulle Natsu vara ungefär 17 år gammal med detta specifika sätt att uppskatta hans ålder. Detta ger honom ungefär samma ålder som de andra vilket är vettigt. Om han levde mycket längre än så, (levetid) skulle han komma ihåg att han hade levt mycket längre än så och skulle sannolikt se ut som om han hade levt mycket längre än så.

Jag tror dock inte att hans tidslinje är så enkel. Zeref tycks komma ihåg honom vilket betyder att han borde vara flera hundra år gammal. Drakemordarna verkar alla ha obestämda åldrar som lätt kan vara över 80 år gamla (som visas av den tidigare nämnda förtrollningen).

Så definiera levetid som den tid han är medveten och förseglad tid som den tid han inte åldrade. Total ålder är levande ålder + förseglad ålder.

Vi känner inte till hans ålder (levande eller förseglad) eftersom den ännu inte avslöjas. Hans levande ålder är ungefär 17-19 år nära andra huvudpersoner. Detta verkar vara det mått som används för att definiera Lucy och andras åldrar i frågan. Hans totala ålder är minst 24 eftersom han var förseglad i minst 7 år. Hans totala ålder, dock som ingen övre gräns och det finns bevis för att han (eller en del av honom) kan vara flera hundra år gammal. Oenigheten mellan levande och total ålder verkar emellertid vara tidsförseglad med några ännu odefinierade medel.

7
  • Enligt wiki uppskattas startåret med det år som anges i manga Kapitel 106 sida 9 för att beskriva striden om älvsvans och indikationer av Lucy att hon hade varit där mindre än ett år eftersom hon inte hade sett de föregående åren. " "klasskvalificering.
  • Wendy var bara 5 år gammal när hon skildes med sin drake och hon minns fortfarande bitar av henne, så jag tror inte att du kan använda minnen som en indikator för åldern.
  • En rättvis poäng, jag sa att åldrarna av de första minnena är mellan 5 och 10 och att det varierar mellan människor. Jag betonade också att metoden bara ger en uppskattning. Min huvudsakliga poäng var att betona att åldern i Fairy Tail inte är så enkel och 17-19 för hans levande ålder är mycket mer realistisk än 14 och 87 i de andra svaren som båda låtsas att han åldrades när han var förseglad i 7 år. Båda de andra svaren antar att han kunde ha lämnat Igneel innan han var 1 år, vilket uppenbarligen är absurt.
  • 1 (Observera att jag också antar att Wendys 12 år också är levande. Hon kan ha eller inte ha den andra intressanta åldersförvirringen som Natsu och Gajeel har.)
  • 1 Jag håller helt med om att jag inte håller med de andra svaren. Lucy är född 767, så hon skulle ha varit 24 nu om hon förmodligen skulle ha åldrats. Vi har också sett Natsu som ett barn med sin far och inte bara som ett spädbarn, så han måste ha varit som du sa runt 10 när de skildes. Och få mig inte igång med att han är 80 lol. Jag vill inte föreställa mig ett 74 år gammalt Natsu-spelhus med Lisanna. Det är bara fel.

Jag skulle anta att Natsu är ungefär 17-18 år, för när han kämpade med Gray och när han gick med i Fairy Tail såg han ungefär samma ålder ut, eftersom jag inte tror att hela resan med Eclipse skulle ha påverkat Men om de hade 7-årsklyftan så skulle Lucy vara ungefär 24, men jag tror att vi kan säga att han är ungefär samma ålder.

Det skulle inte vara meningsfullt att han är 70 något, för, ja, drakernas ålder var för cirka 400 år sedan, men när träningen visas är han den enda där, för att inte tala om det faktum att Dragon slaying är en förlorad magi och är ganska sällsynt. Innan fantomherren inträffade visste han inte att det fanns andra drakemordare, och som pojke visste han inte hur man läste och skrev, så han var ganska ledig, säkert på 70 år skulle han ha lärt sig saker!

Sammanfattningsvis, om Guildarts lämnade när han var 70/80 i barnform och återvände tre år senare, var han i det tillstånd vi ser honom nu, med tanke på att Erza och de andra växte i samma takt.

Gildarts återvände från "Century quest". Det betyder att han var borta i 100 år, men han var med Natsu när han var liten ... så jag tror att 100 år på deras tid kanske är 3-5 år i verkligheten. Så ... De är kanske flera hundra år gamla men de åldras bara inte lika snabbt som i verkligheten ...

Det vore vettigt - drakernas ålder var för 400 år sedan, så om 100 år = ~ 4 år är Natsu ungefär 16+ innan han träffade Igneel så omkring 17-20 år gammal i vår värld. Eller som 500 år gammal i Fairy Tail-universum!

Eller ... kanske de bara räknar år på olika sätt. Kanske är "ett år" till exempel 50 dagar långt. Så 365 dagar är 7 år inte 1 eller något ... det är därför de sätter till exempel X780 år. Det X är ett tal som inte förändras på 1000 år utan snabbare.

Hoppas du gillade min teori :)

1
  • Jag är ganska säker på att Gildhearts misslyckades med uppdraget efter bara tre år

Alla nuvarande Dragon Slayers som uppfostrades av Dragons har sin förälder Dragon inuti dem. Det är därför det verkar som om de är mer än 80 år gamla.

Natsu är äldre än Wendy, men yngre än Erza, så hans ålder skulle sträcka sig från 14-17. Jag lutar mig mer mot den äldre sidan.

Natsu kunde inte vara 14 eftersom han inte träffade Igneel när han föddes. När Igneel hittade Natsu ensam i skogen, kunde Natsu gå ordentligt, vilket innebär att han var tvungen att vara runt 7. Igneel lämnade när Natsu var omkring 12 och tillbringade cirka 5/6 år i Fairy Tail, räknat inte de år han hoppade över i förmörkelsen. Därför är Natsu för närvarande runt 17 eller 18.

Tja, det är svårt att bestämma åldern eftersom drakmordarna har kommit från 400 år tidigare. Tekniskt är Natsu ungefär 417-419 år gammal

1
  • Utöka ditt svar om du har något att lägga till som inte nämns i andra svar. Inkludera även källor.