Anonim

Si Tom Kucing yang Lucu

Vilken ras är Norahs fårhund, Enek? Jag tittade på fårhundraser på https://en.wikipedia.org/wiki/Sheep_dog och trodde att han liknar en Border Collie, men jag är inte säker.

Redigera: Efter att ha granskat Eneks första framträdande i andra volymen tror jag inte att Eneks ras uttryckligen anges. Som sådan kan det vara svårt att identifiera Eneks ras bara genom hans utseende. I stället för all officiell information, skulle ett svar baserat på Eneks fysiska egenskaper och information om prevalensen av fårhund i medeltida Europa vara acceptabelt. Jag tar med några länkar till referenser som jag har granskat.

  • Herding History på bsca.info
  • Herding Sheepdogs på janedogs.com
  • Medeltida hundraser på medievaldogs.wikispaces.com
  • Dutch Shepherd Wikipedia-sida
  • Belgisk herde Wikipedia-sida
3
  • det finns ingen information om det på wiki. Men Enek verkar som en Border Collie som går efter päls- och öronmönstren.
  • Om det inte uttryckligen anges i romanerna (och jag tror inte att det är det), kan det vara svårt eller omöjligt att veta säkert vilken ras Enek är. Jag tror att de upprättstående öronen, den fluffiga svansen, pälstjockleken och benens höjd överensstämmer med Border Collie. Det är dock troligt att ett fall kan göras för en annan ras.
  • @ShayminGratitude Som fråga till frågan kan du definiera hur bestämt du vill att svaret ska vara. Om rasen aldrig nämndes i anime eller romaner kan du ange att du accepterar en informerad gissning baserad på bevis; detta är mycket ofta på SF&F. Du kan också svara själv om du hittar ett svar som tillfredsställer dig i din egen forskning.

Enligt http://medievaldogs.wikispaces.com/Medieval+Dog+Breeds:

Medan många av dagens hundraser kan spåras tillbaka till medeltiden (och vissa ännu äldre), fanns inte raser som vi känner till idag, noggrant definierade av fysiskt utseende, under medeltiden och renässansen. Istället klassificerades hundar efter funktion.

Baserat på detta är det möjligt att Enek inte tillhör en bestämd hundras alls och istället tillhör en ras som dagens raser härrör från. I böckerna kallas han bara någonsin för en fårhund, och detta överensstämmer med medeltida människor som klassificerar hundar efter funktion.

Som nämnts i frågan delar Enek några egenskaper som kan associera honom med Border Collies. Hans fluffiga svans, upprättstående öron, pälstjocklek och färgläggning och benlängd överensstämmer med Border Collie-rasen. Enek visar en hög nivå av intelligens i volym 13 (även om detta bara kan hänföras till personifiering), och enligt https://en.wikipedia.org/wiki/Border_Collie anses Border Collie allmänt vara den mest intelligenta hundras".

Å andra sidan kan Eneks fysiska egenskaper också tillhöra en holländsk herde. Alla fysiska egenskaper matchar fortfarande. Problemet är att Enek är en tecknad film och därmed är hans egenskaper för otydliga för att göra en bestämd matchning.

Sammanfattningsvis finns det inte tillräckligt med information för att definitivt bestämma Eneks ras. Han kan vara en förfader till den holländska herden, Border Collie eller någon annan herdinghund.