Anonim

Itachi Uchiha är långt starkare än vi trodde

Jiraiya, Naruto, Hashirama och Kabuto kunde gå in i Sage Mode. Den som går in i Sage Mode har fler förmågor än en vanlig ninja. Varför försökte Uchihas aldrig lära sig Sage Mode? Beror det på att Sage of Six Paths delade sin makt mellan sina söner?

3
  • Jag har inget riktigt stöd för det, men genom Narutos träning krävs förvärv av Sage-krafter en viss stillhet och känslomässig stabilitet. Det liknar verkligen en form av buddhistisk upplysning. Misslyckande vid detta riskerade dödsfall. Uchiha stämplades, åtminstone av andra, som farliga på grund av deras emotionella instabilitet och starka passioner. Således kan de ha varit naturligt olämpliga för förvärv av Sage-makter, eftersom de skulle ha funnit det extremt svårt att uppnå det nödvändiga sinnestillståndet.
  • Jag går med författaren beslutat emot det ...
  • Sage-läget kräver mycket fokus och fred inom ett jag. Å andra sidan konsumeras uchihas alltid av hat som i sig är en dödlig fiende för sinnesfrid.

Sage Mode kräver en stor chakrapool. De flesta Uchihas kan inte lära sig det på grund av det.

Enligt Fukasaku är det bara de som redan har "extrema chakranivåer" som kan använda naturlig energi för att åberopa senjutsu.

4
  • jag tror inte att kabuto hade en stor chakrapool, kanske han använde den med experiment men ändå tror jag att hans chakrapool var väldigt genomsnittlig
  • 2 Kabuto hade Jugos Kekkei Genkai som tillät honom att absorbera Senjutsu-chakra från omkring sig och en av hans förmågor gjorde det möjligt för honom att absorbera andras chakra, vilket ökade sina reserver.
  • Jag tror inte att Jiraiya hade en stor chakrapool, definitivt inte mer än Madara. Hur lärde han sig salvia då?
  • 3 Varför skulle du tro det? Jiraiya har visat mycket högt chakra med att skapa en träsk som är tillräckligt stor för att hålla en av Orochimarus jätte ormar (två i anime) medan den förgiftas av Tsunade och skapar en Ultra-Big Ball. Han lär sig Sage Mode bevisar hur stort det måste vara. Varför pratar vi om Madara? Jag tror inte att han någonsin har försökt lära sig Sage Mode och inte heller är han en genomsnittlig Uchiha på något sätt på grund av att han är Reinkarnation av Indra.

Uchiha försökte aldrig lära sig Sage Mode, för de ville aldrig ha det i första hand.

Ja, Uchiha har ingen stor chakrapool. Men det kunde inte vara den enda anledningen.

Den första kvaliteten som kommer i åtanke när man tar Uchiha-klanen för analys är stolthet.

Uchihas stolthet härstammar från deras stridsförmåga, skicklighet, intelligens och viktigast av allt deras uppskattade Sharingan. Klanmedlemmarnas glädje när en Sharingan utvecklas hos någon är gränslös. De håller Sharingan inne mycket hög hänsyn och betrakta det som det ultimata vapnet.

På grund av mängden omtanke och betydelse som Uchiha ger Sharingan, är det mycket troligt att de ansåg att det inte fanns något behov av någon extern förbättringsjutsu, såsom Sage Mode.

En annan (ofullständig) anledning kan vara Sage of Six Paths. Han var den enda andra personen Indra Otsutsuki föraktade (utom Asura). Och Sage Mode är något som härrör från Rikudo Sennin, som hat indirekt och omedvetet påverkade Indras efterkommande.

1
  • 1 För att lägga till detta får Sage Mode att eleven ändras. Med tanke på hur stolta Uchihas är med Sharingan är en förändring i elev ett mycket oönskat drag.

Förutom de goda teorier som alla andra redan har listat, är min gissning: förutom Madara fokuserar Uchiha-klan bara på förmågor och kunskap som kommer från deras doujustu snarare än att se utanför deras klans specialiteter. Denna gräns var något som gjorde Madara, sedan senare Obito, Itachi och Sasuke starkare och annorlunda från deras klanhistoria senare.

Annat än så, hela längden av Shippuden har varit skaparen som slog ut krafter för Uchiha hela 700 kapitel igenom. Behövde han verkligen ge dem annan kraft de verkligen inte behöver?

Alla människor som du nämnde (Naruto, Jiraiya och Kabuto) lärde sig Senjutsu trots att de var ivriga eller inte. Inte säker på Hashirama eftersom det aldrig nämndes i anime eller manga, men Orochimaru ville lära sig det och misslyckades. Du förstår, oavsett om det är jätte ormen, den stora äldre grodan eller någon kille från Hidden Woods, där Hashirama måste ha lärt sig Senjutsu, borde besluta att lära dig Senjutsu. Vissa Uchihas skulle ha försökt och misslyckats eller blivit avvisade.