Anonim

Bloopers [SFM] [10K Sub]

Vad hände med Argo råttan i slutet av SAO (det vill säga slutet på Aincrad)? Överlevde hon? Eller dödades hon innan det? Jag verkar inte hitta något om hennes öde i romanen. Bekräftade Kawahara-sensei sitt öde någon annanstans?

På Argos Wikia-sida står det under Utseende - ALfheim Online (Lost Song)

I den icke-kanoniska spelanpassningen, Sword Art Online: Lost Song, spelar Argo ALfheim Online som en Cait Sith. Hennes avatar har blont hår och gulgröna ögon, en ny klädsel som liknar den som bärs av hennes SAO-avatar och ett par handledsmonterade blad som vapen.

emellertid Lost Song är inte kanon för romanerna / anime som anges i citatet ovan, och hennes utseende i ALO i Lost Song utgör inte heller ett officiellt uttalande om att hon började spela ALO som andra SAO-spelare sett i slutet av den första säsong som anges i den sista punkten i hennes Trivia-sektion

  • Argo är den första canon Sword Art Online-spelaren som ingår i Lost Song utan att ha bekräftats som en ALfheim Online-spelare i kanontidslinjen.

men på hennes sida för Aincrad Arc antas det att hon var en av de återstående 6147 spelarna som befriades efter Kiritos seger över Heathcliff

November 2024

Det antas att Argo var bland de återstående 6147 spelarna som loggats ut från dödsspelet efter att Kirito dödade Heathcliff och rensade spelet i förtid.

Även om detta kan vara ett grundlöst antagande eftersom det inte finns något citat för detta den 24 oktober 2024, återvände Kirito till våning 22 med Asuna för att köpa ett hus men slangen saknades och visade sig senare vara en del av uppdraget Witch of the West and the Three Treasures

Den 24 oktober 2024 återvände Kirito till golvet med Asuna för att köpa ett fristående hus i skogen. Huset de letade efter fanns dock inte på den plats som det skulle vara och de fick senare reda på att huset var en del av västens häxa och de tre skatterna. Efter att ha utlöst uppdraget fördes de till en isolerad plats i det nordvästra området av golvet där de var tvungna att besegra västens häxa innan de kunde köpa huset. Därefter tillbringade paret nästan två veckor på golvet och ägnade sig åt olika aktiviteter och äventyr.

Källa: 22: a våningen (Aincrad) - Historia (andra stycket)

På Argos sida under Chronology - The Day Before (från bonussidan som kom med den begränsade upplagan av volym 1 av DVD / BD-uppsättningarna för anime) nämner det en strävan som Argo gjorde på 22: e våningen som Kirito och Asuna fastnade i vilket verkar vara samma uppdrag som flyttade huset Kirito ville köpa.

det betyder att Argo levde i slutet av oktober 2024 och SAO "rensades" den 7 november 2024, vilket innebär att om inte något katastrofalt hände under dessa två veckor ((31 - 24) + 7 = 14) vi kan logiskt anta att Argo levde när SAO rensades och hennes öde efter det kan överlåtas till spekulationer om vilka delar av Lost Song fortfarande kan förbli kanon


när det gäller Sword Art Online Games (Hollow Fragment, Lost Song) som redan nämnts ovan Argo visas i Lost Song som äger rum efter Hollow Fragment. i Hollow Fragment inträffar händelserna fram till Boss Battles on Floor 75 samma som ljusromanerna / anime (bortsett från Kiritos klädsel). avvikelsen från den ursprungliga handlingen inträffar under Kiritos strid med Kayaba där Kayaba försvinner och alla fortsätter till våning 76.

Argo lever i Hollow Fragment på våning 76 vid Teleport Gate of Arc Sophia. hon gick upp till våning 76 eftersom kontakten med Assault Team avbröts på grund av att spelare som nådde Golv 76 inte kunde återvända till nedre våningar. eftersom allt fram till Kayabas försvinnande fortfarande är detsamma verkar detta vara ytterligare ett bevis på att Argo levde under Boss Raid på våning 75 och inte förutom Assault Team som var där. Jag minns när hon återförenades med henne sa hon att hon var på en mycket lägre våning vid den tiden innan hon undersökte den plötsliga förlusten av kommunikationen med Assault Team.