Anonim

REAKTIONSVIDEO | Nux Takus \ "The Perfect Overpowered Character Meruem \" - Precis!

Jag njöt mycket av anime. För det mesta tog ingen huvudperson dåliga beslut i slagsmål eller framsteg. Men i Chimera Ants arc, skulle det inte vara lättare att fånga Chimera Ant King i ett av specialrummen i Knovs Nen-dimension? Är rummen för svaga för att hålla honom där inne?

De kunde bara låta honom svälta där. Jag vet att Knov var rädd för Chimera Ant's Nen, men han skapade dessa rum före striden, så att en av de andra kunde flytta kungen dit.

1
  • det finns en spoiler markering för Q & As med spoilers

Planen krävde att jägarna på något sätt tvingade kungen att flytta in i Knovs Nen-rum, vilket skulle vara nästan omöjligt. Knov skapar en Nen-portal tillräckligt nära kungen och drar honom in i rummet är utesluten. Som du nämnde fick han bara att komma i kontakt med Royal Guard Poufs En och fick en psykisk sammanbrott.

Nästa alternativ är att de andra jägarna flyttar kungen till Knovs rum. Jägarna kunde inte realistiskt hoppas uppnå det med tanke på klyftan mellan makten mellan ordförande Issac Netero och kungen.1 Jägarna var medvetna om detta gap innan de gick in i striden, så de skulle inte överväga det.

Planen var också riskabel eftersom omfattningen och karaktären av kungens krafter är stort okänt. Även om de lyckades, tänk om King's Nen kunde förstöra Knovs Nen när han är inne i rummet, eller om den skulle kunna "kapa" Knovs Nen, analysera hur den fungerar och få huvudnyckeln? (och så vidare) Nen-förmågorna i Hunterverse varierar från sammansatt intresse till teleportering av gorillor, så kungen som har några besvärliga Nen-förmågor kunde inte uteslutas.


1 Anime bekräftade detta maktskav ganska vackert senare när en av Neteros starkaste attacker ger en direkt träff på kungen, som var sitter på marken, men kungen torkar bara blod från kinden.

2
  • Jo det är helt acceptabelt. Men de övertalade också kungen att följa Netero till en okänd plats och han (tillfällighet) accepterade den. Så Netero måste verkligen vara säker på att rosbomben kommer att fungera. Annars skulle denna del av världen (och kanske också den okända delen) inte vara säker.
  • 1 @Phil Det var faktiskt kungen som föreslog att de skulle slåss någon annanstans för att Pitou behandlade Komugi i palatset. Det var bekvämt för Netero eftersom han ville skilja kungen från kungliga vakter. Vi vet inte vad Netero och Zenos ursprungliga plan var att flytta kungen till testplatsen.Om det innebar att binda eller fånga kungen på något sätt, ja, de kunde ha flyttat honom in i Knovs rum istället. Men kanske visste de några begränsningar av Knovs Nen som vi inte känner till. Det är redan för mycket spekulationer, eller det kan vara den gamla gamla "författaren tänkte inte på det". :)