Anonim

Den verkliga anledningen till att Neji Hyuga dog för Naruto och Hinata - förklarade

Wiki säger att Hashirama dog strax efter skapandet av Konohagakure. Vet vi hur han dog? Jag menar, han var tillräckligt kraftfull för att stå upp mot Madara, så jag känner att det inte skulle vara en liten sak som kunde döda honom.

1
  • 19 Tja .... Jag kan ha något att göra med det :)

Det är okänt exakt hur han dog, men här är vad vi kan hitta. Hans wiki-sida säger:

Hashirama dog strax efter Konoha grundades i ett av de många krig som rasade under denna revolutionära era, men inte innan han förde titeln Hokage till Tobirama.1

Men om vi går till Konohagakure-wiki-sidan hittar vi en mer specifik anteckning:

Hashirama dog under första världskriget i Shinobi, vilket krävde att hans bror Tobirama Senju ersatte honom som andra Hokage.1 Tobirama skulle också dö under kriget och utse sin elev Hiruzen Sarutobi till sin efterträdare innan han offrade sig för att säkerställa att hans elever skulle fly från Kumogakures ninja.2

Här är vad vi vet om det första Shinobi-kriget (betoning mitt):

Det första Shinobi-kriget var det första av de stora krig som involverade majoriteten av shinobi byar och länder. Kriget började inte långt efter att systemet för en shinobi by per land upprättades genom grundandet av Konohagakure. För att försöka upprätthålla en maktbalans, den första Hokagen delade svansdjuren mellan de andra fem byarna3 när han inledde sina fredsförhandlingar med dem.

Så det ser verkligen ut som om han dog i det första Shinobi-kriget, vilket inte är förvånande, med tanke på det

hans bror - den andra Hokage Tobirama Senju - dog i samma krig2, där andra Kages och Tailed Beasts var inblandade.


  • 1 Character Databook 1, sidan 116
  • 2 kapitel 481 sidorna 4-10
  • 3 kapitel 404 sida 14
0

Enligt min mening är First Hokage tänkt att vara en mer mystisk aspekt genom hela serien.

De börjar mycket tidigt i den ursprungliga Naruto-serien och förklarar hur mäktig han var, och de refererar till det kontinuerligt mer och mer genom hela serien. Detsamma kan sägas för Sharingan. Orochimaru är besatt av forskning som rör båda om dem, och vi ser plotutveckling genom hela serien med dem båda.

Min teori är att Hashirama dödades för att denna plotutveckling skulle inträffa. Tyvärr har vi inte mycket information om detta, men jag tror att anledningen till att det är så grått i det området är att möjliggöra framtida tomtutveckling.

Uppenbarligen var den första Hokage otroligt kraftfull. Madara går till och med så långt som att säga att även med sin Rinnegan / Eternal Mangekyo / Mokuton jutsu skulle han fortfarande inte vara en match för Senju Hashirama. Det är ganska svårt att tro att han dog i en slumpmässig shinobikamp.

Låt oss inte glömma att Hashiramas Mokuton-infunderade celler gav Madara en förbättrad livslängd, men de ger också galen chakraförstärkt styrka och chakraförstärkta förmågor. Med Mokuton-celler kunde Danzo använda Shisuis Kotoamatsukami en gång var fjärde dag snarare än en gång vart tionde år.

Vi vet att han är död under Orochi och den tredje striden. Så kanske han dödades av en slumpmässig grupp av vaga mördare som aldrig nämns igen i serien. Om så är fallet är det en stor grå fläck på en annars färgstark duk. För om det är en sak som jag har kommit att respektera av Naruto, är det författarnas uppmärksamhet på detaljer och komplexiteten i serien ... Inte någon halv-assed tomt knyter samman där den mest kraftfulla ninjaen i den kända världen blir vagt dödades i första världskriget i Shinobi.

Det säger att han dog någon gång före eller i de tidiga stadierna av det första shinobikriget, Tobirama dog också under det kriget och Hiruzen blev Hokage då

Under Orochimarus återanimering av den 1: a hokagen, baserad på återanimationen, bär han fortfarande en stridsrustning, vilket innebär att han befinner sig mitt i striderna, varken mördad, offrat för något eller dog på grund av några anledningar.
Eller kanske eftersom han också är en av Orochimarus primära ämnen för experiment kan Orochimaru ha gjort något på den första kroppen, han kan ha förgiftat det eller något.
Ingen vet verkligen att detta bara är min teori.
Men om våra teorier fortfarande inte stämmer förblir den första hokagens död fortfarande ett mysterium

1
  • Jag vet att jag är sen, men Madara dog direkt efter att ha sagt till Obito vad han skulle göra, han bar ingen rustning, men när han återupplivades av Kabuto fick han rustningen.

Jag tror att Hashiramas berättelse är mycket kallare, annorlunda och mer sann mot hans karaktär, än vad folk antar. Hashiramas liv var en extremt svår svårighet att bära och inte någon kunde bara vara, vad han var. När jag säger detta menar jag inte bara fysiskt utan också känslomässigt och mentalt. Han tillbringade sitt liv och försökte jonglera fred, familj, vänskap och rättvisa för alla. Han tappades ständigt av motsatta åsikter om vad fred verkligen var, eller vilken typ av konsekvenser skulle få av hans handlingar som en hokage ... vem skulle det gynna? vem skulle det göra ont? Skulle frid verkligen komma över allt detta, mellan Senju- och Uchicha-klanerna ... eller några klaner !? Jag tror att Hashirama blev trött på allt. Han kunde inte balansera allt detta - och oavsett vad han gjorde, skulle sann fred aldrig komma av alla hans mål. När Madara läste Naka Shrine; han fick reda på att sann fred bara inte var möjlig; för det var allt en oändlig cykel av död och hat mellan klaner. Efter lång tid och många år av Hashirama slåss, slåss och mer slåss - började han förstå vad Madara försökte säga men kunde aldrig nå den yttersta lösningen. Han kunde nog inte övertyga sig själv om vad som var rätt och fel längre. Sann fred var en fångst-22. Det fanns inget sätt att verkligen nå det. Detta kunde ha haft en stor del att göra med Hashiramas standarder för fred, eftersom de var så höga. Han kunde inte uthärda det faktum att han misslyckades (åtminstone enligt hans normer), och som han alltid säger "konflikt, oavsett era". Även de mäktigaste människorna i världen har en gräns. Hans hjärta kunde bara ta så mycket död och blodspillor. Tänk på detta: En man som inte talar om annat än fred och kärlek ... ser ingenting annat än krig och hat. Hashirama som vi alla känner till var en äkta människa med ett mjukt hjärta och så småningom kan hjärtat inte ta längre smärta. Ja, jag säger det, för det är vad jag tror att hans karaktär verkligen återspeglar: Jag tror att han lät sig dö i krig eller dödade sig själv. Han var bara trött på allt och såg inget mer syfte eller mening, så han överlämnar titeln till sin bror och går ut i krig med avsikt att dö utan att folk vet att det var förutbestämt. Kanske ville han att folk skulle lära sig en läxa från hans död, om de kunde räkna ut honom. En stor och extremt betydande karaktär som Hashirama måste ha en mycket betydande död, inte bara genom att dö i strid. Han var antingen riktigt deprimerad av detta öde som inte kunde förändras av hans ledarskap och färdigheter ... eller ... han ville att hans död skulle vara något som människor kunde lära av. Han tänkte att han går ut med ett märke på världen. Hans död skulle kanske vara en annan del av människor i framtiden att hitta något som är mer nära sann fred. Alla hans efterträdare skulle lära av honom.