Anonim

Kakashi - {AMV} - Whispers in the Dark

I avsnitt 46 av Naruto fortsatte Neji Hyuga från 11:57 till 14:05 minuter med att säga Hinata Hyuga mentala tillstånd och tankeprocess, även om han kopplade sin sinnesläsning till externa fysiska hållningar, drog han rätt tänkandet av Hinata.

13:29 minuter hävdade Neji till och med att han tydligt kunde läsa Hinatas sinne.

Läser Neji verkligen sitt sinne eller drar han logiskt bara det?

Efter det avsnittet har jag aldrig sett något Hyuga-läsande av Byakugan.

Kort svar är: Nej, Byakugan kan inte läsa någons sinne. När det gäller avsnittet som du refererar till måste du ha några saker i åtanke:

1) Hinata, under Chunin-examen (jag tror det är vad de heter), var till att börja med mycket förutsägbar, och all anständig ninja skulle därför kunna känna till hennes nästa drag genom att titta på hennes hållning.

2) Neji, med sin Byakugan, kan se Hinatas chakra-flöde och chakra-flöde förändras beroende på personens fysiska och mentala tillstånd.

3) Neji kämpade mot Hinata, och det är en vanlig taktik att säga saker till din motståndare som påverkar deras självförtroende. Om du tittar på hela striden, när Hinata kommer ihåg Naruto och får förtroende, slutar Neji att skryta om att läsa sitt sinne.

Dessutom är Byakugans förmåga att få kunskap om människans mentala tillstånd genom att läsa chakra-flöde inte samma sak som att läsa sinnen eftersom chakra-flöde inte indikerar något om ens tankar.

Jag tror inte det. medan jag inte har sett hela serien är de 3 Byakugan-användare jag känner till Neji, Hinata och Hanabi.

På hennes wiki-sida listas Hanabis Byakugan inte för att kunna läsa tankar

Medan ett vanligt drag för hennes klan, noteras Hanabis av hennes far att han är mycket kraftfull, nästan lika bra som hennes kusin Neji. Hanabi själv är också mycket säker på sin Byakugan och hävdar att dess uppfattning är lika bra som alla fullvuxna Hy ga. Toneri tsutsuki beskrivs hennes Byakugan som "mycket ren" och riktade specifikt mot henne Byakugan för att väcka Tenseigan. När den är aktiverad ger det henne ett nästan 360 synfält (förutom en liten blind fläck), röntgensyn och förmågan att se chakra noggrant för att rikta sig mot chakras vägsystem.

Källa: Hanabi Hy ga> Förmågor> Byakugan

Detta verkar tyda på att Hanabis Byakugan är lika kraftfull som Nejis som inte listar Mind Reading heller, dock många gånger på wiki och i serien Neji hänvisar till sig själv och kallas av andra som ett geni

Nejis färdigheter som ett naturligt geni var uppenbara, även av Hy ga-klanens höga standarder.

som sådan håller jag med om att Neji logiskt drar vad Hinata tänker. detta backas upp av wiki

Neji, som tidigare lovat Might Guy att han inte skulle vidta några åtgärder mot Hinata under tentorna, uppmuntrar Hinata att ge upp inte bara matchen utan också livet på en ninja, med hänvisning till hennes ödmjuka personlighet och hennes brist på talang. Hans genomträngande analys av henne får Hinata till tårar, men hon är motiverad att fortsätta genom uppmuntran av Naruto Uzumaki.

Källa: Neji Hy ga> Del I> Ch nin-undersökningar (3: e stycket)

Nej, Byakugan ser Chakra-tillståndet hos en person och en känsla, men för din ångest just nu i nya Sequal där Boruto kan se Chakra och känslor av andras stat med sin outvecklade Tensigan, det är en bra teori på grund av Hinata + Naruto Mingling Tensigan hände med Boruto och Even Boruto är inte medveten om det för närvarande till avsnitt 3, vi kan tydligt se att han frågade Hinata om Byakugan men gjorde inte ' t avslöja om det.

2
  • Är det som Narutos känslor som känner av SOSP-kraft? @ LH + Ash9
  • Under utveckling vid Boruto i Manga Ch 11 berättar Sasuke för Boruto att hålla ett öga på sin hand om något ändrar rapport omedelbart. När det gäller Sensing Power, kan du se "The Sage Mode" Troll är översvämmade med internet. Mer som ett Virus + Kekki Genkai = "Evolved Tensigan".

Ja. Neji använder den för att läsa Hinatas känslor, precis som Kaguya gör med sina söner. Även om Naruto är ökänd för att vara en serie med inkonsekvent, ofta kasserad lore.