Anonim

Situation Normal - Geo Engineering Fake Clouds Aerosol Spray Lines in the Sky 2013

I "Misfit Demon King Academy" satsar Sasha Necron med demon-kungen om en av tävlingarna. Hon säger att om hon vinner, "Då äger jag dig."

I "Sa jag inte att göra mina förmågor genomsnittliga", instämmer Mile i att om hennes lag tappar för alla Arledys minions, skulle den ädla Arledy äga mil .

Jag har sett den här tropen också i ett antal andra anime, "äga" någon som ett resultat av en satsning. Händer något sådant i verkliga livet? Finns det historiskt prejudikat som det härrör från? I USA skulle det konceptet vara ett absolut tabu eftersom det skulle beteckna slaveri som fortfarande är en ny skada i vår nations historia.

1
  • Hej - afroamerikansk man från USA. Kommer att gå på en lem här och säga att omnämnandet av "slaveri" i och för sig inte får mig att slå ett öga idag eftersom slaveri fanns sedan faraos dagar. Poängen som jag tycker att bör göras är att det finns en åtskillnad mellan fantasi och verklighet, och medan vissa människor kanske känner sig utlösta av begreppet slaveri alls - och ja, jag var det barnet som växte upp en tid - det är viktigare att inte springa ifrån dessa samtal och till och med gå så långt som utmanande varför dessa teman dyker upp i media.

Orden "egen" eller "slav" får inte användas, men praxis är mycket levande i gymnasier, högskolor, broderskapshus etc. över hela världen.

När människor gör en sådan satsning säljer de inte bokstavligen sig själva till slaveri - "kontraktet" är inte lagligt verkställbart i alla fall.Det enda som får dem att hålla sig till straffet är potentiella sociala saker (att sparkas ut ur gruppen, klubben, frat etc. för att svälja ut eller kyckla ut).

Vanligtvis går förloraren med på att göra vad vinnaren vill (inom anledning) under en viss period - vanligtvis en termin eller läsår, ibland under resten av studentlivet - det skulle vara saker som att göra / ta med dem luncher, bära sina väskor , ta upp verbalt missbruk utan klagomål, ta de galna jobben under insamlingar (t.ex. kyssbåset eller dunkstolen), göra sina livsmedelsbutiker, tvätta bilen, hjälpa till med eller direkt göra sina läxuppgifter etc.

Japp. Högskolestudenter och gymnasieelever är verkligen dumma nog att göra detta mot sig själva. Nej, jag skojar inte.

Trots att jag inte har sett någon av dessa serier är det jag kan säga utan risk för överdrift att det har vissa konnotationer till slaveri eller ägande av personer.

Låt oss först rama in det från de två serierna du beskriver och de människor som är engagerade i konversationerna. Båda serierna är försedda med någon form av monarki-etablering, och det ligger inom verkligheten för monarker och adelsmän att handla egendom, varav slavar skulle betraktas som egendom.

Dessa dagar... det händer inte så ofta för att slaveri erkänns internationellt som mot lagen beroende på omständigheterna. Återigen, utan att veta vad varje serie pratar om, är det svårt att hitta vilken modern verklig lag skulle brytas / prövas.

Observera att jag sa "allt så ofta". Det är min uppfattning att detta fortfarande sker på platser där övervakning och verkställighet inte är lika strikt som andra delar av världen. Du kan titta på så många dokumentärer om detta ämne som du vill - PBS och BBC har en fantastisk och rik täckning av ämnet om du är intresserad av att lära dig mer om det.