Anonim

Enur feat. Natasja - Calabria 2007 (Ultra Music)

I det tredje avsnittet ber Yousuke Mikoto att hålla andan i 3 minuter genom att skämma bort huvudet i en skål vatten för att låta honom gå med i cykelklubben. Efter en träningsdag lyckas Mikoto hålla andan i 4 minuter. När Yousuke frågar honom hur han uppnådde det svarar Mikoto att han ersatte vattnet med läsk för att kunna göra det.

Jag förstår inte hur användning av sode istället för vatten skulle hjälpa någon att hålla andan längre. Vad är förklaringen till detta?

1
  • Jag undrar om det är möjligt en anime fysik sak om bubblor i läsk, bortser från det faktum att de inte faktiskt andas.

Jag tittade inte på den här serien och kunde inte heller hitta någon officiell källa som uppgav detta. Det här är bara en teori som jag drog slutsatsen.

Med tanke på att han sa "se, för det är svårare att dricka läsk." Han tänkte troligen: Om du dricker håller du andan. Om du dricker läsk är det svårare / tar längre tid. Så jag kan hålla andan längre. När jag tittar på svaret från honom och folket säger han det till jag tycker att detta är en av de bästa förklaringarna.

Då är den faktiska fysiken bakom det för honom att faktiskt lyckas hålla längre på grund av detta:

Luften vi andas är 21% syre. Genom att andas in 100% syre i några minuter (tillräckligt för att skölja ut kvävet från den funktionella restkapaciteten i dina lungor) kan du hålla andan ungefär 4-5 gånger längre än normalt. Anestesiologer gör detta rutinmässigt innan de sätter ut patienter som en säkerhetssak (därav masken när du "går och lägger dig") eftersom patienten i en nödsituation vanligtvis kan "hålla" andan i 5-10 minuter efter att ha andats 100% syre . Och detta fungerar för att patienten redan är medvetslös och kan inte känna att hans / hennes CO2-nivå stiger.

Att göra detta vaken är dock väldigt svårt eftersom du kan känna att CO2 stiger och även om dina lungor fortfarande är fulla av syre kommer din hjärna att bli freaking och kräva att du tar andan. Det är dock möjligt att övervinna denna andedräkt med viss träning eller seriöst engagemang. Det här är en del av anledningen till att hyperventilering (riktigt snabb djupandning) innan andningen håller dig andas - du kör din CO2-nivå långt ner och det tar längre tid för din hjärna att nå freakout-punkten medan du andas. Det är också därför det är farligt att göra det: medan den CO2-nivån stiger igen kan du mycket väl bränna igenom din syrereserv (och eftersom din hjärna fortfarande känns bra med avseende på CO2) kan du förlora medvetandet från hypoxi. Kul, eller hur? Källa

Kort sammanfattning:

På grund av att han vänjer sig vid stigande CO2-nivå får hans hjärna inte panik för honom att andas. Så på grund av träning i CO2 minskade han sannolikt poängen att kraftigt behöva andas till 4 minuter. Vilket också handlar om max vi kan hålla i med 21% syre.