Anonim

Shawn Mendes - It's Nothing Holdin 'Me Back

In Bleach, säsong 1 avsnitt 3 (runt 19:00) Orihimes bror, som är en ihålig, sticks själv med Ichigos Zanpakuto.

Soul Reapers är tänkta att ha makt att utöva hålorna för att skicka sina själar till Soul Society; det antyds dock här att det inte nödvändigtvis är det Soul Reaper som utövar själen, utan snarare Zanpakuto själv.

Finns det en tydlig definition av hur hela processen ska fungera? Eller kan Hollows bara begå självmord med en Zanpakuto och få sin själ rensad som om Soul Reaper hade gjort det?

I ett senare avsnitt med den Hollow som har de exploderande sniglarna kan Zanpakuto förlåta de synder en själ har begått medan det var en Hollow som tillåter dem att komma in i Soul Society, det kan inte förlåta de synder som begåtts före hand så mördare och liknande till och med när de dödas med en Zanpakuto skickas till underjorden. Quincy försöker bara döda Hollows så att deras vapen förstör snarare än befriar synderna.

Det som hände med Orihimes bror är uppenbarligen en "Exorcism" som Rukia antyder att det är en skillnad när Ichigo är på väg att stoppa Orihimes bror, jag tror att det hon sa är på linje med

Det finns en skillnad mellan att döda en ihålig och att driva en

Jag har inte sett hela serien eller läst vidare i mangan men från utseendet på den är det skillnaden mellan en Soul Reaper som tvingar en själ att renas och tvingar själen att förstå vad de har gjort som en ihålig över själen återfår sig själv och lär sig om de synder som de har begått och kommit överens om det och söker rening med sina egna händer, dvs. ta ansvar för sina egna handlingar

1
  • Okej, det handlar om vad jag hade föreställt mig att hänt. Jag visste att Quincy-vapnen bara förstördes och att de som begick synder som mord aldrig skulle kunna utdrivas om de blev en ihålig. Den del som förvirrade mig var att en Hollow kunde "rena sig själv", men det är mer vettigt nu, tack!