Anonim

Naruto AMV - I'm Dangerous [The Uchihas]

Det har sagts att överdriven användning av Mangekyo Sharingan orsakar blindhet och ögonblödning, vilket visas av Itachi. Emellertid använde Obito sin Mangekyo nästan ständigt nästan varje gång han framträdde. Varför har han inte visat några tecken på smärta, blindhet eller ögonblödning?

Min egen teori om detta är att Senju DNA Madara brukade bygga om sin kropp har något att göra med det, men jag har aldrig sett detta uttryckligen anges. Om det har det, kan du berätta var eller förklara hur detta fungerar mer detaljerat.

3
  • Kamui kräver inte mycket chakra. Och som du sa kan senju DNA också ha något att göra med hans chakranivå.
  • Senju DNA är trots allt svaret på alla gropar.
  • Relaterat: Hur blindar Mangekyo Sharingan sin hjulhjälpare, och varför är vissa svängare inte blinda?

Obitos vänstra Sharingan är innehavare av Hatake Kakashi, så låt oss jämföra Obito med Kakashi och de andra kända Uchihas.

Hatake Kakashi

För att använda Mangekyou Sharingan måste Kakashi samla mycket chakra innan han kan använda Kamui på Deidaras arm. Objektets storlek avgör mängden chakra han behöver, sett i fallet där han försökte blåsa Juubis nacke med den jutsu (Sahan De Silvas kommentar är alltså inte särskilt korrekt). Eftersom han inte är en Uchiha, kräver han mycket mer chakra och lägger mer börda på honom än det borde vara som han själv nämnde. Kakashi drabbades också av bieffekten av överanvändning av Mangekyou Sharingan som han nämnde under striden mellan honom och Sasuke.

Uchiha Itachi

Itachi sågs blöda när han använde sin Mangekyou Sharingan, särskilt när han använde Amaterasu. Detta beror på den belastning som jutsu sätter på ögat. Itachi lider också av de andra biverkningarna av att förlora synen och har ont när han använder den, men eftersom han dör vid den tiden som han kämpade mot Sasuke, kan det också sägas att smärtan också är att han överanstränger sig själv.

Uchiha Sasuke

Sasuke fick också samma bieffekt av att förlora syn och blödning när man använde Amaterasu, ungefär som Itachi var. Eftersom Sasuke var frisk och inte sjuk som Itachi, kan det fastställas att överanvändning av Mangekyou Sharingan sätter användaren i smärta. Han återhämtade sig senare från det genom att transplantera Itachis ögon och fick den eviga Mangekyou Sharingan.

Uchiha Madara

Uchiha Madara fick också samma biverkning och var därmed tvingade att ta sin brors ögon. Han får inte längre de negativa biverkningarna efter att ha väckt sin eviga Mangekyou Sharingan.

Baserat på detta faktum är den enda skillnaden som Obito har jämfört med de andra Mangekyou Sharingan-användarna att han hade Senju DNA. Slutsatsen är att Obito inte drabbades av de negativa biverkningarna av Mangekyou Sharingan på grund av Senju DNA han hade.

0

Jag tror att obito hade evig mangekyou. i sin kamp mot akatsuki-damen i papper använder han izanagi för att skriva om sin egen död (samma sak som madara använde). detta är förvirrande eftersom fram till detta tror du att obito bara har ett öga / delning sedan han gav sitt andra till kakashi. izanagi får en att förlora synen i ett av deras ögon. det finns en scen där obito står över madarakroppen och bakom honom finns en mur med hundratals Sharingan, troligen samlad från slakten av uchiha gjord av obito och itachi. Jag tror att obito ersatte hans ögon med några av dessa Sharingan, vilket skulle förklara hans förmåga att använda izanagi och hans förmåga att ständigt använda sin mangekyou Sharingan utan några negativa biverkningar

3
  • 1 Inkludera relevanta källor / referenser för att stödja ditt svar.
  • naruto pedia och showen lol
  • Vänligen citera specifika kapitel / avsnitt / webbplatser etc. Detta är för enklare verifiering för dem som kan komma över ditt svar. Referenser som 'naruto pedia and the show' är vaga och hjälper inte till att validera ditt svar.

Jag antar att obitos makt att använda så ofta hans Sharingan kommer från det faktum att han har hashirams-celler inbäddade så nu när han har senju-klanens fysiska energi borde han inte ha svårt att använda sin mangekyou ofta