Anonim

I det sista avsnittet av anime hävdar Nana och Hachi (som tidigare varit parasiter) att de är odödliga:

Vi åldras inte och vi sitter fast i mitten, varken vuxna eller barn. Vi har bara en plikt: att nå mänsklighetens framtid och fortsätta att bevaka den. ~ Hachi

Men bara några minuter senare verkar konversationen mellan Futoshi och Ikuno motsäga det:

Det är allt tack vare din forskning som oss ex-parasiter ' påskyndat åldrande hålls i schack. ~ Futoshi

Vilken information har jag saknat? Är ex-parasiter odödliga eller dödliga?

Det finns en skillnad mellan parasiter och vuxna. Det är känt att vuxna inte åldras längre på grund av APE. Eftersom Nana och Hachi arbetade för APE kan vi dra slutsatsen att deras teknik för att göra människor odödliga också användes på dem.

Följaktligen kan varje parasit bli odödlig. Men i det sista avsnittet bestämde ex-parasiterna att sluta använda magmaenergi som är nödvändig för att uppnå odödlighet. Eftersom dessa människor, som kloner, åldras snabbare än människor, försökte Ikuno desperat hitta ett botemedel mot det påskyndade åldrandet.

Även om hon inte kunde hitta ett fullständigt botemedel mot det tillståndet hittade hon äntligen ett sätt att hålla det i kontroll vilket är mer än tillräckligt för de drabbade att leva ett normalt liv.

5
  • Är inte parasiterna syntetiska barn? Om jag minns rätt är de faktiskt kloner och innehöll också lite blod (eller DNA) från Klaxosaurs. Så om det stämmer bör dessa barn skilja sig väsentligt från de vuxna. Och vad menar du med "normalt liv"? Åldras de som människor brukade eller hänvisar du till deras livsstil som äntligen har blivit för människor och inte parasiter?
  • Jag hänvisade till det senare. Eftersom ingen möjligen kan reproducera andra än Dr. Franxx är alla parasiter syntetiska. De dör antingen medan de slåss eller åldras snabbare än människor. Men eftersom de slutade använda Franxxs minskade åldrandet lite. Också från vad vi ser i förra ep tack vare Ikuno saktar hon den åldrande processen lite mer. Vi vet dock inte hur. En annan rusade en del av showen sorgligt.
  • Så, härledd från ditt svar, är det korrekt att säga att parasiter, som är kloner, åldras snabbare än människor i allmänhet och använder Franxx minskar deras förväntade livslängd ännu mer, och för det andra är magmaenergi en nödvändighet för att uppnå odödlighet?
  • Btw., Angående Ikuno som försöker hitta ett "botemedel": skulle det inte vara korrekt att säga att hon försökte hitta en motåtgärd snarare än ett botemedel? Jag menar att parasiter, om jag inte har fel, är födda med minskad livslängd. Om det är sant har Ikunos mål alltid varit att hålla det accelererade åldrandet i schack som hon äntligen uppnår (du kan inte kalla det ett botemedel om det levande varelsen föds med den förmodade sjukdomen). Så hon når sitt mål.
  • Nåväl, du ser dess perspektiv. Du kan bota någon även om personen har den sjukdomen när de föddes men varför använder jag ordet bota? Tja för för karaktärerna i showen är det till och med ett botemedel att sakta ner det / hålla kontrollen eller det är åtminstone intrycket jag fick.