Anonim

Krossade texter

Specifikt märkte jag överföringen av studior för Log Horizon (Satelight till Studio Deen),

Visst finns det fler anime-serier som har bytt studio. Varför händer detta?

2
  • Det var fallet att Hayate no Gotoku bytte från Synergy (säsong 1) till J.C Staff (säsong 2) eftersom målgruppen har förändrats. Det verkar dock inte vara fallet med Log Horizon, eftersom det fortsätter att sändas tidigt på kvällen.
  • Är det mellan säsonger som denna växling har inträffat? i så fall skulle jag anta att licensavtal med Satelight var för bara 1 säsong och med pengarna / populariteten bestämde Studio Deen sig att licensiera nästa säsong. Nomad gjorde de första 2 Rozen Maiden Anime och OVA medan Studio Deen gör Zurückspulen

Mitt svar är baserat på vad jag vet från att läsa "Hey Answerman" då och då, men jag tycker att det borde vara en tillräckligt bra gissning av processen:

  1. Produktionskommittén för Log Horizon bestämde sig för att anpassa romanerna till en anime.
  2. De köpte en tidslucka på 25 veckor eftersom de var ganska säkra på att det skulle bli mer framgångsrikt än en typisk 13-veckorsanime.
  3. De fick en animeringsstudio för att animera den (Satelight).
  4. Anime sändes och den fick ett bra svar med betyg och DVD-försäljning. (Och, ännu viktigare, försäljning av lätt romaner.)
  5. Produktionskommittén tänkte "Hej, den första serien gav vinst och det finns en efterfrågan på mer, kan vi göra en andra serie"
  6. Produktionskommittén kontrollerar med Satelight och bestämmer sig för att inte använda dem igen eftersom de antingen var för dyra eller att de redan hade avtalat att animera en annan anime under den föreslagna säsongen (schemaläggningskonflikter).
  7. Produktionskommittén hittar någon annan animationsstudio (Studio Deen) som för närvarande inte har planer för den säsongen och går med dem eftersom det är bättre att göra en andra serie nu medan fansintresset är stort än att vänta tills Satelight är tillgängligt.