Anonim

Mannen som kom från middagen - eleverna talar invektiva linjer (fördömar, förolämpar, kritiserar, föraktar)

Jag har nyligen börjat titta på Fate-serien men jag tittade på den i ordningen Fate / Zero sedan Fate / Stay. Men det är inte det som berör mig. Medan jag tittade på Ödet / stanna, dyker den här frågan upp i mitt huvud.

Innehåller tjänare minnen från sina tidigare mästare?

Folk fortsätter att be mig att läsa den visuella romanen men jag kan inte hitta den online. Jag skulle verkligen uppskatta om någon kunde svara på frågan åt mig!

En tjänare som har kallats och sedan återvänts till hjältens tron ​​kommer inte ihåg sin första kallelse under någon efterföljande kallelse. Under normala förhållanden, varje gång en tjänare kallas till, är det faktiskt en kopia av tjänaren härledd från hjältens tron ​​som manifesterar sig i världen, och ändringar av den kopian påverkar inte versionen av hjälten lagrad i hjälten. . (Tjänarna har kopieringssemantik, så att säga.)

Men i Öde / övernattning och Öde noll, Saber och Gilgamesh följer inte denna allmänna regel.

  • Gilgamesh stannade kvar i världen från början av 4: e graalkriget tills åtminstone delvis genom det 5: e graalkriget, och har därför minnen från hela denna tidsperiod (men han skulle inte ha minnen från andra kallelser).
  • Sabre, som ännu inte dog vid tiden för sin kallelse till det fjärde och femte gralkriget, kopierades inte från hjälten. Hon behåller minnets kontinuitet mellan de två krigarna. (Sabre har flytta semantik, om du vill.)

Ja, om de har mästare så kommer de ihåg att andan kallas från den andra dimensionen och när den är klar så går de tillbaka

1
  • 1 Vilket avsnitt hänvisar du till?

Senshin är korrekt, men det finns ett annat exempel att påpeka.

Bågskytt

Senshin har rätt i att hjältar från tronen inte kommer ihåg enskilda kallelser (för något ändamål), eftersom kopian som är lagrad på tronen är fixerad. Det finns dock en mekaniker som kan generera undantag: verklighetskulor. Den lagrade hjälten och hans olika kallelser delar alla samma verklighetsmarmor. En verklighetsmarmor, som är bokstavligen användarens interna värld (som sedan görs uppenbar för världen i viss mening och omfattning), förändras som svar på förändringar i den interna världen. Som sådan blir verklighetsmarmorn den kanal genom vilken minnen och personlighetsförändringar förmedlas och åläggs den lagrade hjälten och efterföljande kallelse.

Så här blir Archer förvrängd och förvrängd och utvecklar en plan för att försöka avsluta sin egen existens genom att paradoxalt döda sig själv om han någonsin skulle kallas in i graalkriget i någon annan tidslinje. Han kallades ofta som en bonde utan förmågan att anta sin egen vilja att torka upp mänsklighetens röror och att döda och förstöra som krävt. Han hade slutit sin pakt med världen och trodde att han skulle göra det förhindra lidande och tragedi och död, inte bara vara en mördande vaktmästare som kommer in efter det faktum. Hans verklighetsmarmor registrerar effektivt dessa saker och det resulterar i att den heroiska andens personlighet vrids.

Så i ett sådant fall, ja, en ande kan komma ihåg "tidigare" kallelse. Även om exakt hur "ordning" på kallelse bestäms när själva tronen existerar utanför tiden, vet jag inte; tydligt Fuyuki HGW vi ser inträffar efter många andra kallelser för andra ändamål.

I princip kan detta gälla alla andra hjältar med en verklighetsmarmor, som 4: e krigs ryttare. Faktum är att vissa människor kände att de såg en vuxen Waver i hans verklighetsmarmors armé i Fate / Zero-animationen, men det här verkar i bästa fall fanspekulation och kan ha varit någon annan med liknande utseende.