Anonim

SVELL: NOX

Finns det någon speciell mjukvara eller mjukvarufamilj som är särskilt utformad för att göra animering?

Ritar de alla ramar av rörelsesscener, eller genererar en programvara dem automatiskt? Tänk till exempel på en fotbollsspelare som sparkar en fotboll. Låt scenens varaktighet vara 0,5 sekunder och låt bildhastigheten för videon vara 24 bilder per sekund; det gör 12 bilder i den scenen. Ritar de tålmodigt alla dessa 12 bilder manuellt för den scenen som tar bara en halv sekund?

7
  • @RachelKeslensky Jag tror att ett par frågor skulle vara bra, så länge det inte blir ett stort ämne. Japansk anime kan också använda en annan programvarustil än Western Anime
  • Hur som helst finns det inget sätt att definitivt svara på detta alls. Detta är i grunden en listfråga med flera korrekta svar.
  • denna fråga borde inte handla om programvara. Och inga spekulationer. Det finns en verklig fråga dold här om japanska allmänt av anime-produktion, som kan vara mycket speciell och helt distinkt från allt annat. Och väldigt on-topic (tänk på det: japanska.SE.com? Nr. Avp.SE.com? Nej. Kan behöva en ny fråga, dock!) Precis som deras seiyuu är av mycket-mycket högre kvalitet och därmed seiyuu-traning inre skulle vara lika intressant som anime-ritningen inre.
  • lite modifierar min senaste kommentar: inte handla om programvara som endast "kunde" användas för att skapa anime; om det omformuleras till "vad verklig Japanska konstnärer och hantverkare faktiskt använd ", då kan programvaran fortfarande vara intressant. Se meta.anime.stackexchange.com/a/579/244;)
  • För de intresserade går det här blogginlägget i detalj om programvaran som används i produktionen av Violet Evergarden (baserat på bakom kulisserna videor som studion publicerade på Twitter). Och den här artikeln går i detalj om målarfärg-glas-animationen i Mob Psycho 100.

Det beror på några olika saker, inklusive innehållet, stilen och när den gjordes (dvs. existerade tekniken för att göra det på ett sätt mot ett annat?)

Här är ett STOR exempel på flera anime-stilar som används i en enda show - vi går från "högkvalitativ" animering för transformationerna till den mer "västerländska", blixtvänliga stilen showen normalt är i, till en ganska snygg live -action explosion i slutet. Dessa kräver alla olika tillvägagångssätt.

Om du uppmärksammar kan du också se var karaktärerna inte rör sig mycket på vissa punkter i videon (som där Panty & Stocking står stilla under "disco" -belysningen), så att de kan komma undan med att bara rita ramen en gång även om scenen går mycket längre.

När du "tvingar" mellan keyframes (för att producera rörlig animation som ditt exempel på fotboll), ja, de måste handritas - eller åtminstone handkontrolleras, även om en dator används för att extrapolera mellan keyframes! Att använda viss animationsprogramvara som Flash, Toon Boom eller 3D-modelleringsprogramvara som Blender kan ta ut en del av arbetet, men ingen av den programvaran kan kompensera för en dålig animatör eller ersätta en artist vid rodret.

Det finns gott om genvägar som animatörer använder, men datorn ritar aldrig tecknad film för dem - de måste fortfarande göra den delen själva!