Anonim

Valspårare - 3 november 2020 | LIVE | Nu detta

I Otonashis flashback i avsnitt 9 var han på väg att ta National Center Test for University Admissions, som hölls årligen under en helg i mitten av januari under en period av två dagar, när tåget han gick ombord kraschade. Han tog ut sin mobiltelefon för att kontrollera tiden och insåg sedan att han var sen för testet. Således kan vi dra slutsatsen att den 15 januari var en söndag och att Otonashi lämnade den verkliga världen den 21 januari (dag 7).

Trots att det var en anime i skoltema verkade det finnas lite tecken på tid och årstider i efterlivsvärlden jämfört med den verkliga världen i flashback-avsnittet, där vi visste de exakta datumen (och till och med dagarna) för de incidenter som händer. Kan vi berätta vilket datum (eller vilken tid på året) varje avsnitt inträffade från de aktiviteter eleverna gjorde (eller någon annan ledtråd)? Och kan vi eventuellt bestämma varaktigheten på Otonashis vistelse i Afterlife World fram till sista avsnittet?

1
  • Jag vet inte men är det ok att jämföra verkliga livet med tiden efter livet. Som du beskriver låter det som om han stannade kvar efter livet i ungefär två månader.

I Hell's Kitchen OVA-uppsättning mellan avsnitt 2 och 3 fick vi veta av Yuris ansökningsformulär att den dödliga picknicken ägde rum den 3 maj.

Dessutom tillät Yuri en veckas förberedelse för picknicken före Gyllene veckan. Med hänsyn till detta och med tanke på att serien av händelser som förbinder de två första episoderna och den andra OVA-episoden var tätt packad, är det förmodligen säkert att säga att Otonashi vaknade i efterlivet världen någon gång runt början av den första perioden av japanerna. trimestersystemet, kanske till och med den första dagen i den fjärde månaden som ett aprilskämt av Gud.

Det finns inget fastställt datum för bolldagen (球技 大会), men med villkoren som liknar dagen för finalen i det regionala spelet som skulle avgöra om Hinata och hans lag får delta i sommaren Koushien, bör det ställas in sent Juli under Hunddagarna, eller inte, om anime följde den logik som förklaras i nästa stycke.

Under hela anime hade alla samma vinteruniform, till skillnad från i Angel Beats! Porten till himlen manga där de faktiskt bytte till sommaruniformen en gång. Eftersom datumen för säsongens enhetliga växling i Japan (1 juni och 1 oktober) är strikta och nästan universella, råder det liten tvekan om att anime inte visade något som inträffade mellan dessa två datum.

Efter avsnitt 4 och föregående avsnitt 5 är OVA-avsnittet Stairway to Heaven. Otonashi och hans kamrater anordnade idrottsdagen som normalt inträffar i september / oktober. Sedan i avsnitt 5 tog studenterna sina andra mittprover i början / mitten av oktober per vanligt.

November överlappar till stor del med den tionde månaden i månkalendern, Kannazuki (神 無 月) eller "Månad med / utan gudar".

Tecknet,, som normalt betyder "frånvarande" eller "det finns inte", användes här förmodligen ursprungligen som ateji, som endast används för ljudet "na". I detta namn är na faktiskt en besittningspartikel, så Kaminazuki betyder "Guds månad", inte "Månad utan gudar" (Kaminakizuki), på samma sätt som Minatsuki, "Vattenmånaden".

Huruvida Gud existerar eller inte är fortfarande diskutabelt, som hur det är med na i Kannazuki. Intressant, Naoi förkunnade, i avsnitt 6 under "Månad med / utan gudar", att det inte fanns någon Gud och att han är Gud. Kanske är Gud en Schrödingers katt i den tionde månaden av månkalendern.

Från mitten av november till början av december är "Camellias regntid". (De enda gångerna det regnade i anime var i avsnitt 6 och 9.) Vi såg de blommande kameliorna i avsnitt 7:

Vi såg också Kanade rensa Chrysanthemums japonense, som vanligtvis blommar i november varje år.

Jag kunde inte hämta någon säsongsbetonad kö i de senare avsnitten, så jag är mindre säker på tiden för händelserna som händer i avsnitt 8 och framåt. Det var inte klart hur länge Kanade stannade i koma, men kan det vara så att hon vaknade på eller omkring dagen Hatsune dog (julafton)? Jag kunde inte låta bli att göra detta antagande på grund av likheterna mellan Kanade och Hatsune.

Och sedan finns det Matsushitas bergsträning. Det är möjligt, men mycket osannolikt, särskilt för en person som Matsushita som inte är för fet, att gå ner 10 kg på en vecka. Bedömning av ögonen (mina ögon) berättar att han hade tappat 20–40 kg när han återvände från bergen i avsnitt 12. Det motsvarar ett lägsta tidsintervall på 3–6 veckor mellan början av avsnitt 10 och 12. Det är dock mycket mer troligt att han var borta längre än så, troligen 1–3 månader för att sammanfalla med tiden för examen, som är i mars. Jag skulle satsa på att anime slutade med slutet av den tredje terminen i mars, exklusive epilogerna.

1
  • 1 Re: Kannazuki / Minatsuki - Matt har ett mycket bra svar på japanska om detta (japanese.stackexchange.com/a/6280).

Det är en komplicerad fråga.

Verkligen kan du inte veta när Otonashi går in i livet efter livet. Men något är klart: Är inte direkt efter hans döda. Den enda förklaringen om detta är vem du kan tänka "tiden går inte när du är död".

Eftersom Kanade går in i efterlivet före Otonashi (Kanade har Otonashis hjärta, om du förstår detta, Kanade död efter Otonashi), finns det en tid vem Otonashi är döda och ute efter livet.

Några alternativ är detta: Kanade känner sig inte uppfyllt med sitt liv. Eftersom detta anländer de till efterlivet. För en tid sedan får deras känsla och "begäran" att uppfylla sitt liv Otonashi att gå efterliv (från en okänd plats). Sedan börjar serien.

Om du behöver ett datum, är de förmodligen ett år efter att Otonashi är död. Men utan mer info är det omöjligt att veta. Kanske kan spelet ge mer information om detta.

Mer information om tidsförloppet finns i denna fråga och detta svar.