Anonim

graviditet 1 månad

I avsnitt 47 (12:08) av Fullmetal Alchemist: Brotherhood, allmänna Grummans tankar om en ledarposition i Central görs hörbara för betraktaren:

Miles: Och hur är det med planen, sir? Kommer du inte att gå vidare till central?

Grumman: Jag verkar inte ha mycket val. Jag antar att jag bara måste låta överste Mustang ha den största skivan Central paj.

Grumman (tänker): Bradleys nuvarande administration kommer fortfarande att fungera korrekt vid denna tidpunkt. Om överste Mustang eller general Armstrong försöker göra sitt drag nu kommer varje soldat i Central att beordras att hämta sina förrädiska huvuden. Och när de väl tagits fångar jag in mig för att återställa ordningen. De tar fallet som statens fiender, medan general Grumman heroiskt kommer ridande på en vit häst. Jag låter ungdomarna dyka först i fara och göra allt det smutsiga arbetet, och sedan tar jag min rättmätiga plats som ledare för detta land utan risk.

Under den djärva delen av hans tal ovan visas en lampa med några insekter som verkar vara malar som svävar runt den. En olycklig insekt flyger in i lampan och bränns ihjäl.

Det verkar som en konstig sak att visa under ett sådant tal, vilket får mig att tro att det kan ha en djupare innebörd. Symboliserar detta lampscenario eller malets död något?

Jag tror att detta hänvisar till ordspråket "som en mal till en låga".

Ordspråket indikerar att något / någon är oemotståndligt attraktiv (inte nödvändigtvis som i mänsklig attraktion), men att det i slutändan kommer att leda till undergång. Kom ihåg att i slutet sväljer flammen mot malten och den dör.

Så Bradley och Mustang kämpar för fred / frihet / en god framtid. De tror själva att de inte kan hålla sig borta från kampen, eftersom det måste göras för att uppnå deras mål. Ändå förutses och utnyttjas den väg de tar, vilket i Grummans ögon kommer att leda till deras undergång.

Så metaforen med mal används på ett perfekt giltigt sätt.

Jag vet inte om den här historien var grunden för malens utseende men jag vet en historia om det från vårt land Filippinerna. Jag vet inte om den här historien redan är känd över hela världen, men det var en historia som berättades av mamman till vår nationella hjälte Jose Rizal.

Det var Jose Rizals mor som berättade för honom om malarnas historia. En natt märkte hennes mamma att Rizal inte längre var uppmärksam på vad hon säger. När hon stirrade på Rizal stirrade han sedan på mal som flyger runt lampan. Hon berättade sedan för Rizal om historien relaterad till den.

Det var en mor och son som flyger runt ljuset i ett ljus. Moderfjärden sa till sin son att inte gå nära ljuset eftersom det var en eld och det kunde lätt döda honom. Sonen gick med på det. Men han tänkte för sig själv att hans mamma var självisk för att hon inte vill att han ska uppleva den typ av värme som ljuset har gett henne. Sedan flög sonmjölen närmare. Snart blåste vinden ljuset från ljuset och det nådde vingarna på sonmalen och han dog.

Rizals mor sa till honom att om sonmalen bara lyssnade på vad hans mor sa, skulle han inte dödas av den elden. (källa)

Relevansen jag kan se mellan citatet och malmens symbolik är (om den här historien var verkligen grunden för symboliken), antagligen, jämförde Grumman sig med modermalen och soldaterna med sonmalen som inte lyssnade på honom så att de blir som den mal som bränner sig själva.

Obs: Detta är enbart baserat på min åsikt.

2
  • Tja, men de dyker först in i "lampan" betyder inte att han kommer att lyckas senare. Jag antar att det är vettigt dock :)
  • @MadaraUchiha, en uppröstning då? ; P