Anonim

Through the Eye of a Creeper

I Inuyasha verkar det finnas en högre klass av Yokai, där Inuyashas far tillhörde, kallad "Dai-Yokai" (eller "Great Yokai").

Vad kvalificerar dig (den genomsnittliga Yokai) till att vara en Dai-Yokai? Föds du så? Förtjänar du statusen på något sätt?

3
  • Det har gått länge sedan jag såg / läste Inu-Yashi, men jag hade alltid intrycket av att det bara var ett namn som gavs till exceptionellt starka demoner, och det är något du tjänar.
  • @Wipqozn: Gör det mig en?
  • Jag är ganska säker på att de behöver en jämn hög klass för dig: P

Inuyasha wiki säger följande om daiy kai:

De flesta daiy kai har lång livslängd, möjligen till och med längre än de vanliga y kai. De tenderar att förbli lugna i striden även om situationen är svår eller deras liv hotas. Daiy kai varierar i form och storlek, precis som vanliga y kai. Vissa har, eller kan förvandlas till, mänskliga former, såsom Inu no Taish och Sessh maru. Andra, som Ry kotsusei, är mycket stora i storlek och liknar inte människor. Även om det inte är klart om detta gäller alla Daiy kai, verkar det som om vissa blev feodala härskare över stora territorier och befallde mindre demoner. Ibland kriger de mot andra människor och människor.

Om det som kvalificerar en som sådan är mer kontroversiellt. Det kan vara möjligt att det både är möjligt att bli född som en och att bli ett.

Till exempel är Inu no Taish ns son från en icke namngiven demoninna, Sesshōmaru, en daiyōkai, och till och med Inuyasha, även om hon är halvmänsklig, har makt utöver en vanlig yōkais, så "att födas med det" är troligt .