Anonim

15 KILLER Backing Tracks

Vad / vem får Lains "äldre syster" Mika att bli galen? Vad hände med henne (fysiskt och mentalt)?

Layer 05 "Distortion" visar hur Mika blir galen (spoiler härifrån).

I början av avsnittet är hon apatisk men visar inget symptom på mental svaghet. Men hon utsätts för olika traumatiska händelser:

  1. Hon bevittnade en bilolycka i Shibuya orsakad av att trafikljusen spricker, utan någon reaktion medan alla människor är rädda.
  2. Hon har sett sin syster både personligen och på en stor skärm på Shibuya, men Lain bekräftar inte faktum.
  3. Hon fick en näsduk som innehöll ett meddelande:

Helvetet är fullt av de döda. och de döda ska vandra.

Hon använder näsduken för att rengöra en fläck orsakad av en pojke. Senare läser hon detta meddelande på en kaffefläck:

Uppfyll profetian.

De tidigare traumatiska händelserna (kaffefläcken, meddelandet) blandas nu med varandra medan hon hallucinerar.

Detta är vändpunkten för Mikas galenskap. Lains farprojektion berättar för henne hur Profetia är ett sätt för Deus att störa i den verkliga världen, och Mika verkar vara ett mål för dessa handlingar, som syftar till att göra henne tvivelaktig om hennes uppfattningar och senare orsaka hennes dissociation. Lain kan se en kopia av sin syster också i en form av en kristalliserad avatar i slutet av avsnittet, och många andra karaktärer bekräftar meddelandena Mika exponerades för att existera, så de första traumatiska händelserna är inte hallucinationer utan en start för hennes konditionering .

Som referens är sammandraget av avsnitt 5 på Wikipedia grovt men tydligt:

Lains syster Mika drivs till en galenskap på grund av att riddarna upprepade gånger kommunicerar budskapet för henne att "Uppfylla profetian".

Okej, jag kastar bara det här: Mika dog. Hon träffades av bilen. Tv-nyheterna bekräftar att det fanns en dödsfall och scenen tycktes antyda att hon träffades. Vad som hände är att efterlivet var överfullt, även om hon dog när hon slogs av bilen, hade hon ingenstans att gå (utanför ämnet, men en annan konsekvens är att vi måste överföra våra själar online eftersom efterlivet är för fullt för att acceptera fler själar ). Hennes död vid bilen skilde hennes själ och kropp, som båda sitter fast i denna värld. Skolflickans outfit Mika representerar sin själ i motsats till avslappnade kläder Mika hennes riktiga kropp. Hennes riktiga kropp går hem för att äta middag med sina föräldrar. Hennes faktiska själ sitter fast någonstans mellan den här världen och nästa eller den trådbundna. Att uppfylla profetibudskapet får hon det betyder förmodligen att hon behöver flytta sin själ från denna existensslätt till den trådbundna sedan hon har dött och det är nu dit de döda behöver gå. Hon har ännu inte insett / accepterat sin död tills hon åker hem och ser sin riktiga kropp leva sitt liv. Vid denna tidpunkt börjar hon på något sätt gå vidare. Orsakskläder / kropp av Mika fungerar nästan som i denna serie eftersom hon inte längre har en själ. Det är också möjligt att Mika s själ sträcker sig över gränsen mellan verkligheten och den trådbundna efter att ha träffats av bilen - detta förklarar några av de trefaldigare scenerna och hur de kan vara vettiga. Det förklarar också hur hon är så opåverkad av dödsfallet i bilen till skillnad från alla andra åskådare - hon drabbades men vägrar att acceptera det och fungerar därför som om hon inte märker att hennes kropp ligger där när hennes själ går bort i förnekelse av händelsen. Även om uppfyllandet av profetian inte handlar om att flytta hennes själ till nästa värld utan något slags budskap av riddarna för att hjälpa till att uppfylla deras agenda (jag är bara upp till avsnitt 5 så jag har ännu inte lärt mig vad de egentligen är ute efter), då trakasseras Mika kontinuerligt av det eftersom hon har börjat sträva mellan den verkliga världen och den trådbundna sedan hon dör och den trådbundna blir överkörd av detta meddelande på grund av att riddarna-alica och hennes vänner visas diskuterar hur den trådbundna spammades med detta uppfylla profetibudskapet av riddarna och eftersom Mika nu delvis bor i denna verklighet ser hon meddelandet skräppost över hela den (trådbundna) världen runt sig också.

Det är min idé. Vad tycker alla? Det kopplar samman alla verkliga världshändelser och Mika's trippy scener till en sammanhängande idé. Tankar om detta ????? Lol Jag vill verkligen diskutera detta med någon

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser