Anonim

Denna webbplats har Toradoras andra avslutande tema, Orange ( ), tillsammans med texter både på japanska och översatta.

För det första är det värt att notera att ordet Orange är tvetydigt på engelska, med hänvisning till både en färg och en frukt, och det används för detta i låten. Vid en tidpunkt i låten talar det om en frukt som blir orange och vid en annan talar den om en orange. Jag vet inte om vi kan dra slutsatsen att det här är samma frukt, så om du vill hävda att de faktiskt är olika frukter är du välkommen att göra det.

Vilken betydelse har denna frukt och berättelsen i sången i allmänhet i anime-sammanhanget? Det verkar vara symboliskt på något sätt, men jag vet inte vad det syftar på när sångaren pratar om en "apelsin ... [som] var sur, ... [men de] åt det ändå."

Kan någon avkoda innebörden av den här låten, och vad apelsinen symboliserar i anime-sammanhanget?

1
  • orange definierar karaktären av Taiga och Takasu. ordet är bara tvetydigt när orange är mogen. De försöker hjälpa varandra utan att vara okända för sin egen känsla som är omogen orange som är frukt men inte färg. Äntligen förstår de sin känsla som är både frukt och färg. Både Kitamura och Ami vet om det så Ami försöker varna Takasu för att förstå hans sanna känsla och bli en mogen apelsin. det här tycker jag.